Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá buchta s povidly

Jednoduchá výborná buchta, která voní skořicí a povidla dodají vláčnost. Je rychlá, vše jen smícháme a pečeme. Skvěle se hodí k nedělní kávě, nebo na svačinu. Poléváme nugátovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 350 kJ /
4 625 kcal
Bílkoviny86,76 g
Tuky199,12 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 611 mg
Sodík 7,15 g
Sůl1,27 g
Sacharidy604,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Krok 2: V míse metličkou rozšleháme mléko s vejci a olejem. Krok 3: Poté přidáme povidla, vanilkový cukr a cukr. Metličkou mícháme, dokud se nespojí. Krok 4: Přidáme sypké suroviny - skořici, kakao a polohrubou mouku smíchanou se sodou. Krok 5: Umícháme tekutější těsto. Krok 6: Vylijeme na plech 30x40 cm vyložený pečicím papírem. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Krok 8: Čokoládu rozpustíme v misce nad párou a smícháme se smetanou. Vychladlou buchtu namažeme čokoládovou smetanou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 5. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrp8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrp8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

jdu na to,snad to bude dobré:yes:

Právě upečeno, jen s malou úpravou. Bez kakaa a místo polevy zkusím cukr s citronem, trocha kyselosti po Vánocích neuškodí :-) díky

Gabika: Určitě má tejaja pravdu, klidně je výborná i marmeláda :-K;-)

No, nie je to celkom presný preklad ten lekvár, pretože lekvár môžem robiť z rôzneho ovocia a vždy pridáme cukor. Do povidel, pokiaľ viem, sa cukor nepridáva. Ale v tomto prípase sa ten lekvár použiť dá. ;-)

Gabika: Přečtěte si: Jinak slovensky lekvár
https://cs.wikipedia.org/wiki/Povidla

chcela by som koláč skúsiť, ale neviem čo sú to povidla?;-)

:-K

no mňam:yes::-D

Tuto buchtu dělám léta jako perník. Stačí přidat perníkové koření a prášek do perníku :-) A polevu také mám velice ráda . Je chutná a hlavně se při krájení neláme :yes:

:yes: Tuhle polevu dělám moc ráda, jen ji dělám z Ledových kaštanů;-). Buchta vypadá moc chutně :yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes: už mám uloženo:yes:

Hmmm, tééda a ta poleva nemá chybu!!!:yes:

Tématické fráze:
rychlá buchta s povidly, buchta s povidly, perníková buchta s povidly, rychlá povidlová buchta, rychla perníková buchta, povidlová buchta na plech, povidlová buchta, rychlá buchta, rychlá buchta na plech, buchty s povidly, buchta s povidly na plechu, rychlé povidlové buchty, buchta s povidlama, buchta s povidlím, buchta na plech s povidly, rychlá buchta s povidlama, rychla buchta s povidlím, buchta s povidli, buchta s povidly a drobenkou, buchty nad párou

Suroviny:
povidla švestková, mouka polohrubá, cukr, vejce, olej, kakao, soda jedlá, cukr vanilkový, skořice mletá, mléko, čokoláda nugátová, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu