Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový likér "Baileys"

Karamelový likér ve stylu Baileys, je sladký a sametově jemný nápoj, který si zamilujete na první ochutnání. Spojení smetany, mléka a alkoholu vytváří dokonale lahodný nápoj, který je skvělý pro zimní večery nebo slavnostní příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby vaření Salka

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 116 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny13,60 g
Tuky6,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy32,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na mírném ohni svaříme 1 zavřenou plechovku Salka. Vaříme pomalu asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. Krok 2: Ve 400 ml mléka uvaříme pudink podle návodu na obalu. Po vychladnutí přendáme do mixéru, přilijeme 1 plechovku kondenzovaného neslazeného mléka, uvařené zkaramelizované Salko a mícháme. Po částech přiléváme rum . Krok 3: Hotové přecedíme do čistě vymytých lahví (nejlépe v myčce, aby byly hodně vyhřáté a skoro sterilizované) a uložíme. Podáváme chlazené.

TIP: Vánoční likéry a jejich druhy

Zveřejněno 6. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér "Baileys"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér "Baileys"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Minehava: děkuji :)

Salko vaří CELY SVĚT !

Ze je to blbost muže říct jen někdo kdo si s tim nedal práci. Jistě ze si můžeme karamelove Salko koupit. Ale není to karamel v čisté formě. Tedy chuťové karamel jen 30%. Vaření Salka nedá žádnou práci al výsledek stojí za to!

2h na hodně tekutý karamel (180C) do likérů
4h na hustý karamel na pečení (je li moc hustý dejte ohřát do mikrovlnky 1m)
Nechte plechovky vychladnout (venku tak 3h) před otevřením jinak riskujete ošklivé popáleniny. Nejlépe udělejte karamel den dopředu a nechte přes noc odpočinout.

Pavel Vaner (neregistrovaný/á): Salko vaří celý národ, i když se dá karamelové koupit, a kdyby tam byla čokoláda, tak by to nechutnalo jako Baileys ... vařete si a míchejte podle libosti

Pavel Vaner 9. 12. 2015 12:36
No,tak si myslím,že vařit Salko v uzavřené plechovce,je blbost.
Navíc bych přidal čokoládu a potravinářský líh,místo rumu.Možná trošku tresti.Na dochucení.A puding zásadně mandlový!!!:-p

Tématické fráze:
likér z karamelového salka, domácí baileys z karamelového salka, karamelový likér, likér vánoční z karamelového salka, baylis z karameloveho salka, karamel v plechovce, karamelové baylies, karamelove salko baileys, vánoční likér z karamelového mléka, karamelové salko likér, karamelovy likér ze salka bez vaření, karamelový likér ze salka, vánoční liker že salka, baileys likér, likér z karamelové salko, karamelovy li, baylies salko, vaření salka na karamel, baylis z karameloveho salka s pudinkem, vaření salka v plechovce

Suroviny:
salko, mléko, mléko, pudink vanilkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu