Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový likér - "Baileys"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 116 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny13,60 g
Tuky6,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy32,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svaříš 1 plechovku Salka (zavřenou), asi 2 hodiny pomalu, mezitím ve 4 dl mléka uvaříš pudink (mandlový nebo vanilkový). Po vychladnutí obojího to dáš do šlehače nebo mixeru, přiliješ 1 plechovku kondenzovaného mléka, rozšleháš nebo rozmixuješ a pak pomalu zašleháváš 0,5 litru rumu. Krok 2: Pak už jen přecedíš do čistě vymytých lahví (nejlépe v myčce, aby byly hodně vyhřáté a skoro sterilizované) a je hotovo. Podáváme chlazené.

Zveřejněno 6. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér - "Baileys"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér - "Baileys"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Minehava: děkuji :)

Salko vaří CELY SVĚT !

Ze je to blbost muže říct jen někdo kdo si s tim nedal práci. Jistě ze si můžeme karamelove Salko koupit. Ale není to karamel v čisté formě. Tedy chuťové karamel jen 30%. Vaření Salka nedá žádnou práci al výsledek stojí za to!

2h na hodně tekutý karamel (180C) do likérů
4h na hustý karamel na pečení (je li moc hustý dejte ohřát do mikrovlnky 1m)
Nechte plechovky vychladnout (venku tak 3h) před otevřením jinak riskujete ošklivé popáleniny. Nejlépe udělejte karamel den dopředu a nechte přes noc odpočinout.

Pavel Vaner (neregistrovaný/á): Salko vaří celý národ, i když se dá karamelové koupit, a kdyby tam byla čokoláda, tak by to nechutnalo jako Baileys ... vařete si a míchejte podle libosti

Pavel Vaner 9. 12. 2015 12:36
No,tak si myslím,že vařit Salko v uzavřené plechovce,je blbost.
Navíc bych přidal čokoládu a potravinářský líh,místo rumu.Možná trošku tresti.Na dochucení.A puding zásadně mandlový!!!:-p

Tématické fráze:
likér z karamelového salka, domácí baileys z karamelového salka, karamelový likér, likér vánoční z karamelového salka, baylis z karameloveho salka, karamel v plechovce, karamelové baylies, karamelove salko baileys, vánoční likér z karamelového mléka, karamelové salko likér, karamelovy likér ze salka bez vaření, karamelový likér ze salka, vánoční liker že salka, baileys likér, likér z karamelové salko, karamelovy li, baylies salko, vaření salka na karamel, baylis z karameloveho salka s pudinkem, vaření salka v plechovce

Suroviny:
salko, mléko, mléko, rum

Přidat fotografie receptu