Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lenčin kuřeci guláš à la Casey

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casey Casey

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 634 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny176,08 g
Tuky43,63 g
Vláknina18,52 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,90 g
Sacharidy55,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme do zlatová, přidáme česnek a necháme cibuli za stálého míchání dosklovatět. Krok 2: Přidáme osolené a opepřené masové kostky a rychle že všech stran osmažíme. Dodáme papriku, majoránku, bobkové listy a bujónové kostky, zalijeme cca 2 hrnky vody a sójovou omáčkou. Krok 3: Přikryjeme pokličkou tak, aby mohla unikat pára a nepřetékala voda z hrnce. Za občasného míchání přilijeme 1 či další 2 hrnky vody, případně dochutíme sójovou omáčkou k ostřejší chutí. Krok 4: Snížíme teplotu varu a necháme povařit dokud maso není úplně měkké. V malé misce či hrnku smícháme trochu mouky se studenou vodou a za neustálého míchání přidáváme do gulášové směsi až dosáhne husté konzistence. Podávám s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 7. 12. 2015

Poznámka autorky Casey

Bramborove knedliky : Pouzivam klasickou smes, po uvareni necham vychladnout, mnohem lepe se kraji.

Misto cesnekovych strouzku se take da pouzit cesnekovy prasek.

Nekdo pridava do smesi i kmin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenčin kuřeci guláš à la Casey

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2QwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenčin kuřeci guláš à la Casey

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2QwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Casey, na toprecepty chodí většina lidí z čech nebo ze slovenska, masox bych určitě nedoporučovala... Ten všechno jídlo "zabije", půl kostičky ještě jde, ale víc rozhodně ne... (pro 4 porce).
Jinak zahuštění moukou - omáčka sice zhoustne rychle, ale opravdu se musí vařit aspoň 10 minut, aby v jídle nebyla cítit (jak píše i Tom Beyk). To je spíš rada pro ostatní kdo budou chtít tenhle recept zkoušet :-)

Petra: V jistem slova smyslu souhlasim, ale ja varim v Americe a tam ty bujony sou jsou hrozne male a prakticky bez klasicke chuti na co jsme zavykli v Cechach, takze souhlasim a proto rikam, ze se to musi doplit vodou dle vlastni chuti. Navic zde nerozdeluji mouku na ruzne druhy, tak ono to houstne hodne rychle, ale dekuji za komentar, muzete zkusit upravit dle sve vlastni chuti :)Lenka

Petra:...naprostý souhlas, na takové množství masa 2 masoxy to musí být hrozně slané. Navíc, ta mouka nakonec se musí vařit minimálně 15 minut jinak je cítit.:-S

Guláš z kuřecího masa jsem také ještě nezkoušela. Ale pokud orestujeme cibulku do zlatova, tak jí pak těžko budeme dorestovávat do sklovata... 2 kostky masoxu - když už, tak stačí půlka bujonové kostky, dát tam dvě tak to přebije chuť všeho ostatního... Sojovka do guláše také nepatří...
Nevím nevím tenhle recept se mi moc nepozdává :-)

Hmm, tak guláš z kuřete jsem nikdy nezkoušel. Zajímavé. Tohle otestuji, jen asi místo prsou použiju stehenní řízky (mají výraznější chuť)

Tématické fráze:
guláš z kuřecího masa, kuřeci guláš, kuřecí guláš recept, guláš z kureciho, guláš z kuřecích prsou, guláš všeho s chuti, recepty kuřecí guláš, rostlinné maso ala husa, gulas kuřeci, recept na kuřeci guláš, kureci steheni gulas, drůbeží guláše, zahuštění guláše sojovou mouka, kuřecí guláš na smetane, kure na gulas

Suroviny:
prsa kuřecí, sádlo, cibule, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř, bujon kuřecí, omáčka sojová, bobkový list, voda, mouka

Přidat fotografie receptu