Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové vánoční vanilkové rohlíčky

I bez lepku si můžete vychutnat jedinečnou chuť vánočních vanilkových rohlíčků. Jemné těsto, voňavá vanilka a křehkost, která se rozplyne na jazyku. Upéct je znamená přivítat Vánoce tím nejlahodnějším způsobem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zauberin

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 238 kJ /
3 642 kcal
Bílkoviny53,33 g
Tuky249,22 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 210 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy284,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lískové ořechy nastrouháme najemno, přidáme pohankovou mouku, škrob, cukr a promícháme. Dále zapracujeme změklé máslo a žloutky. Rukama uhněteme těsto a dáme do ledničky zabalené do folie vychladit alespoň na 2 hodiny. Krok 2: Těsto vyndáme z lednice a nakrájíme na malé kousky. Z každého vytvarujeme rohlíček, dáme na pečicí papír. Pečeme 7-8 minut na 170 °C. Krok 3: Necháme trochu vychladnout a teprve potom je obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

Zveřejněno 7. 12. 2015

Poznámka autorky Zauberin

Rohlíčky jsou za tepla hodně křehké, proto je necháme před obalením vychladnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové vánoční vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové vánoční vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Martin Kovář:
Jakou jste použil mouku? Peču z pohankové Bioharmonie, je velice jemná a nemám s ní problém. Dnes jsem dělala vínové cukroví, kde jsem nepřidávala ani škrob a v pohodě drží.

Martin Kovář 20. 12. 2015 18:56
Vůbec nedrží pohromadě. Ani po vychladnutí. :-(

Skvěléééé!! :yes:

Tématické fráze:
vanilkové rohlíčky z pohankové mouky, zauberin bezlepkové recepty, pohankové vánoční rohlíčky, bezlepkové pohankové vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky z bezlepkové mouky, vanilkové rohlíčky z pohankové mouky s vejcem, rohlíčky z pohankové mouky, vanilkove bezlepkove rohlicky z pohankové mouky, bezlepkové vanilkové rohlíčky z pohankové, pohankovy vanilkovy rohlicky, nejlepší bezlepkové vanilkové rohlíčky z pohankové mouky, bezlepkové vanilkové rohlíčky z cukroví z pohankové mouky, bezlepkový vanilkový cukr, bezlepkové rohlicku vanocnich, vánoční pohankove rohlíčky, pečeme snílkové rohlíčky na pečícím papiru, bezlepkové vanilkové rohlíčky z pohankové mouky, bezlepkove vanilkove rohlicky, vinove cukrovi bezlepkove, pohankové vanilkové rohlíčky

Suroviny:
mouka pohanková, škrob, ořechy lískové, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu