Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarské maso

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zujali

Snadný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 459 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny131,66 g
Tuky72,45 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,60 g
Sacharidy29,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí. Krok 2: Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi 5 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla. Krok 3: Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři. Krok 4: Jako příloha k masu jsou vhodné brambory vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.

Zveřejněno 7. 12. 2015

Poznámka autorky zujali

Doba přípravy je do značné míry závislá na kvalitě masa – počítejte, že než maso změkne, bude to trvat asi hodinu a půl. Je to však doba, kdy můžete klidně dělat něco jiného a jen občas kontrolovat, zda se všechna tekutina neodpařila. Pokud ano, tak mírně podlévat teplou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72BQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72BQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Lplosinar:

omlouvám se, už jsem doplnila

Jenom pro zajímavost kdy se použije česnek?

Tématické fráze:
recepty z tatarky maso, tatarské menu, tatarske maso recepty, tatarské maso s bramborem, tatarák z vepřového masa recept, recept tatarske maso, tatarák z vepřového masa, tatarské maso, tatarák z masa recept

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, olej, kapie červená, okurky sterilované, omáčka worcesterová, majolka, křen strouhaný, pažitka

Přidat fotografie receptu