Tatarské maso
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,66 g |
Tuky | 72,45 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí.
Krok 2: Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi 5 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla.
Krok 3: Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Krok 4: Jako příloha k masu jsou vhodné brambory vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.
Zveřejněno 7. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarské maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72BQ
Moje poznámka
Tatarské maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72BQ
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 18 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 29 minutami
Anglická omáčka
romankrejcik před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 1 hodinou
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 2 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 3 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 3 hodinami
Krupičková polévka
vakl1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z tatarky maso,
tatarské menu,
tatarske maso recepty,
tatarské maso s bramborem,
tatarák z vepřového masa recept,
recept tatarske maso,
tatarák z vepřového masa,
tatarské maso,
tatarák z masa recept
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kapie červená,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
majolka,
křen strouhaný,
pažitka
Komentáře (2)