Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ihned měkké perníčky

Perníčky připravované dle tohoto receptu můžete připravovat i na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké. Vánoční tabule bez perníčků by nebyla úplná a různé tvary, ozdobené bílkovou polevou, udělají radost hlavně dětem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kiko2708

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 53 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odležení těsta

60 min (53 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 776 kJ /
5 922 kcal
Bílkoviny110,06 g
Tuky208,21 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 395 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy887,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s práškem do perníku. Přidáme cukr moučka, máslo, med, kakao, vejce a perníkové koření. Krok 2: Vše důkladně propracujeme do hladkého těsta, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet do druhého dne v lednici. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto vyválíme na plát silný 3-5 mm. Krok 4: Vykrajujeme perníčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme při 150-175 °C asi 5-7 minut. Krok 6: Ještě teplé perníčky potíráme rozšlehaným bílkem.

TIP: Jak připravit dokonalou polevu na perníčky

Zveřejněno 7. 12. 2015

Poznámka autorky Kiko2708

Já občas místo perníkového koření dávám jen skořici a citronovou kůru a i tak jsou lahodné.

Dále doporučuji vždy z těsta kousek odkrojit a vrátit zpět do lednice a pracovat s těstem po částech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ihned měkké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN9r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ihned měkké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zuzana: Dobrý den. To vám já bohužel nepovim. Dělám tyto perníčky cca 6let a vždy jsou pěkně měkké. Po upečení je hned potru bilkem a nechám vždy vychladnout rozložené na stole. Pak je uložím do krabice a dám do lednice a měkké jsou pořád. Třeba nějaká zkušenější poradí ;-)

Dobrý den holky, proč mi vždycky ztvrdnou? Ať zkouším jak zkouším jakýkoliv recept... :-O

Dobrý den,
Ano já dávám celý ten sáček :-)

Hana Daňková 8. 12. 2015 12:21
dobrý den,dáváte celý kypřicí prášek ?;-)

Tématické fráze:
ihned měkké perníčky, bezlepkové perníčky hned měkké, perníčky měkké ihned, perníčky ihned měkké, vždy měkké perníčky, bezlepkove perníčky měkké, proč mě ztvrdnou perníčky, recept perníčky ihned měkké, recept na ihned měkké pernicky, měkké perníčky ihned, recept na perník ihned měkký, perniceky ihned měkké, dáváte perníčky do lednice, perníčky pořád perníčky hned měkké, pernicky ihned, ihned měkké perník, zitne perníčky hned měkké, proč mi perníčky ztvrdnou, mikulášské perníčky ihned měkké, pernicky vzdy mekke

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku, bílek

Přidat fotografie receptu