Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdobené perníčky

Co by to bylo za sváteční vánoční chvíle bez cukrovou polevou ozdobených sladkých medových perníčků. Upečte je včas aby se stihly rozležet a změknout. U zdobení využijte pomoc dětí, bude je to bavit.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SKADINKA

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení těsta až 3 dny

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení těsta až 3 dny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 768 kJ /
6 637 kcal
Bílkoviny126,04 g
Tuky149,21 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 3,69 g
Sůl0,76 g
Sacharidy1 180,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme pár dní zabalené v potravinářské fólii, v lednici uležet. Krok 2: Potom těsto vyválíme na pomoučněném válu na plát silný zhruba 3 mm a pomocí různých formiček vykrajujeme rozličné tvary. Krok 3: Dáme jen na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C dozlatova. Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 4: Polevu připravíme správným vymícháním prosátého moučkového cukru s bílkem a kapkou citronové šťávy. Zdobíme po vychladnutí, nejlépe až druhý den. Poleva pak lépe drží.

Zveřejněno 11. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdobené perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Pkm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdobené perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Pkm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Letos zase tyto perníčky, jsou vynikající, jen mají takovou malou chybku , jsou po třech dnech měkké a okamžitě začínají mizet ze špajzu. Dneska je 5 prosinec , tak asi musím upéct další dávku , aby něco zbylo na Štědrý den ! Jako obvykle! :-// Na Štědrý večer na stůl, je pak improvizace, co nestihnou najít ve špajzu. :-((;-(:-//

Tak já je včera upekla. Moje zkušenost, těsto je potřeba nechat ležet aspoň tři - čtyři dny. Je vhodné je promísit po dvou dnech. Já zkušební vzoreček udělala v sobotu a koření se nedostalo do všeho těsta ,takže jsem to v sobotu promísila a v neděli po poledni upekla. Suroviny na těsto mi vážil manžel,ačkoliv je strojní inženýr a umí prý číst tak tam dal dvě lžičky sody/netuším proč/,ale tentokrát z toho vyšel bez kazeňských důsledků. Perníkové koření jsem tam šoupla 2,5 kávové lžičky a je to výborný aromatický perníček,přesně jak má být. Pekla jsem bez horkovzduchu na 160 , 12 minut. Perníčky jsou na omak měkké,ale už jsou hotové.Nechat na plechu dojít ! Jsou po upečení poloměkké, takže se dají jíst hned.
Chuťově skvělé ,ale doporučuji dát kvalitní med,to je základ a víc koření 2,5 lžičky! Mazala jsem vajíčkem s rumem a vanilkovou esencí a přidala jsem do vajíčka i žičku cukru.Vynikne víc ta kořeněná chuť perníčku. Mazat asi 4 minuty po vytažení z trouby . Pokud se moc nelesknou ještě jednou namazat vajíčkem.:yes: Chuťově absolutní jednička. Dovolím si přidat fotečku,ale jenom kuchyňskou ,žádné aranžmá!

Ivulinko jsou ty perníčky hned měkké nebo musí odpočinout ???? Dneska chci udělat těsto.:-? Těstíčko mám zadělané odpočívá ,kolik dní ho mám nechat ležet stačí do neděle?

Ružena Hamlíková 14. 12. 2015 16:41
a mohli by ste mi niektorá povedať či sú aj mäkučké lebo perníčky sú niekedy otrasne tvrdé..:-))

ivulinka:Máš moc šikovné ruce :yes::yes::yes:krásné zdobení,v dobrém závidím :-D:-D:-D

mě se ty fotky líbí :-) moc děkuju. ja ted nemám momentálně jak davat fotky do PC tak moc děkuju :-)

ivulinka: to foto je super:yes::yes::yes::yes:

Skadinko, dovolím si ti sem přidat foto mých perníčků, pokud bude fotka vadit, tak ji odstraním, bylo by škoda, aby recept zůstal bez fotky;-)

bude foto?;-)

Tématické fráze:
zdobené perníčky, jak se zdobí perníčky, perníčky recept, recept na pernicky, kdy mazat perníčky, kdy se zdobí perníčky, kdy mazat perníčky vajíčkem, pernicky fotky, perníčky zdobené, zdobené perníčky foto, kdy mazat perníčky vejcem, jak mazat perníčky, perník zdobený, mazat perníčky bilkem, pernicky namazat vajickem, perníčky recept zkušenosti, perníčky zdobení, perníčky zdobení, zdobene perniky, mazat pernicky

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, máslo, med, mouka hladká, soda jedlá, koření do perníku, kakao, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu