Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky

Pařížské tyčinky jsou oblíbené cukroví, které se vyznačují vynikající kombinací jemného máslového těsta, lahodného čokoládového potahu a jemné náplně. Tyto křehké tyčinky jsou ideální volbou pro milovníky čokolády a sladkých dezertů.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 767 kJ /
1 617 kcal
Bílkoviny32,00 g
Tuky48,40 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy257,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj šlehačem zapracujte moučkový cukr. Stěrkou do pěny zlehka vmíchejte mandlovou moučku z oloupaných, jemně nastrouhaných mandlí promíchanou s moukou. Obsah misky vyklopte na pomoučněný vál a rukama lehce bílé těsto zpracujte. Krok 2: Nenechte je odpočívat a válečkem je upravte do podoby plátku silného cca 4 mm, který zarovnejte a rozdělíte na proužky cca 10x2 cm. Krok 3: Pomocí špachtle je v rozestupu přeložte na plech vyložený papírem na pečení. Na polevu zvlášť utřete v misce (příp. vyšlehejte) bílek s moučkovým cukrem, přidejte citronovou šťávu a tolik cukru, aby poleva byla lesklá a hustá, ale stále mírně roztékavá. Krok 4: Povrch proužků potřete polevou nejlépe pomocí malého štětce. Vložte do vyhřáté trouby na 150 °C a zvolna asi 30 minut pečte. Povrch tyčinek musí zůstat bledý!

TIP: Jak udělat pařížské tyčinky - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 12. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotonávod na přípravu "pařížanek" najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/z-babiccina-recept...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kvox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kvox

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobry den, chci se zeptat, jestli by se pytlikem ta poleva nedala nanaset? Jak silna vrstva tam ma spravne byt? Opravdu tim snehem pouze potirat?
Dekuji za odpoved!

Jééé, to snad dělala maminka :-O:-O:-O, ukládám, i když netvrdím, že to letos bude, ale dyk to nemusí být jen na vánoce, že jo ;-);-);-):-p:yes:

Tématické fráze:
parizske tycinky, nejlepší pařížské tyčinky, nejlepší pařížské tyčinky postup, www nejrecepty.cz, pařížské tyčinky recept, pařížské, nejrecepty.com, nejrecepty.sk, nejrecepty.cz, domácí pařížské tyčinky, parizska rakvicka, pařížské tyčinky postup, parizsketycinky, z babiččina receptáře, babiččiny rakvičky, pařížské rakvičky, pařížské rohlíčky nejrecepty, cukrovi parizske tycinky, nejrecepty strojkove cukroví, recept na klasické tičinky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mandle loupané, mouka hladká, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu