Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Tiramisu" po česku

Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 406 kJ /
4 399 kcal
Bílkoviny109,73 g
Tuky161,10 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 5,36 g
Sůl13,16 g
Sacharidy562,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu. Krok 2: Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji do hlubokého talíře. Krok 3: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií a na dno skládáme piškoty, které jsme namočili do připravené kávy. Krok 4: Na ně naneseme krém a ten poklademe opět namočenými piškoty. Krok 5: Pokračujeme vrstvou krému, poté opět skládáme piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin. Krok 6: Při servírování posypeme kakaovým práškem.

TIP: Tiramisu - časté chyby - rady a tipy

Zveřejněno 16. 4. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Tiramisu" po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZYE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Tiramisu" po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZYE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Robievam z nátierkového masla a sladkej smotany, je to výborné. Ale kakaom odporúčam posypať ešte pred chladením (podľa kuchára Emanuela), kakao vytvorí takú výbornú krustičku, a hlavne nedusí.

dalimíra 22. 5. 2012 19:02
Marie::-p:no:

:yes::yes:;-)přidávám fotky,je to :yes::yes:

Marie: Maruško, můžu doporučit šlehačku v prášku od Dr.Oetkera. Je pevná a dobře drží tvar i do druhého dne;-)
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Ma někdo zkušenost se šlehačkou v prášku. děkuji

Iljusa:Ahoj, nezkoušela jsi nahodou rostlinou šlehačku v prasku_,nebo nemáš zkušenosti . Diky marie_

Jééé, to vypadá báječně. Už jsem uložila a určitě vyzkouším. Když bude vyvedený, přidám fotečky. ;-):yes: +13

zdravím, také už jsem vyzkoušela tiramisu a bylo velice dobré :-)...ale i přesto potřebuju radu, jak moc mají být piškoty namočené v té kávě? Já to měla asi moc, jelikož mi káva z piškotů vytékalá.
Díky

je to dobý recept ale já dávám navrch ješte zavařené ovoce a
piškoty máčím do šťávy a rumu
hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):):yes::-):-*

Moc zajímavý recept. A velmi oceňuji ten přídavek " po česku". protože co mi opravdu vadí, tak když někteří lidé vezmou název nějakého tradičního pokrmu, naprosto jej překopou a pak je prezentují pod stejným jménem. Pravé tiramisu je jen jedno. Toto české vypadá taky moc dobře, takže dávám bodík :-) :yes::-)

Tak jsem vyzkoušela a recept je opravdu vynikající. Jen jsem přidala trochu víc cukru. Máme radši sladší ;-).

Ja si tady ctu vasi diskusi o slehacce a rikam si skoda, ze tady neco takoveho nemame, zejmena kdyz Svetlana popisovala to vanocni cukrovi a ty dve decky.;-) Az ted jsem si otevrela prislusnou stranku a koukam jak jelen, ze ta slehacka je italska a tudiz jiste tady k dostani:-)). Svetlo, diky za typ.:-p

:-O:-O ty vado, to je chytrý :yes::yes: A já jak debil dělám 4 druhy krémů :-//. A ze šlehačky už jsem taky jednou stloukla máslo :-D:-D Dám na vás, holky, a jdu do ní.;-)

Papriko, to větší balení je bezva, že třeba na Vánoce ušleháš vše - máš hromadu krému - třeba i úplně neochucený - no a teď - třeba do košíčků vanilkový krém - přidáš, vanilkový cukr, nebo pudink, do trubiček čokoládovy - ochutíš kakaem, čokoládou, další uděláš třeba s karamelem a nakonec do zbytku nastrouháš křen, naplníš šunku, dáš si po půlnoci dvě decky a nohy na stůl :-D:-D

Já moc ráda používám jak Ramu na šlehání, tak i tu na vaření. Hlavně zaměnuju skrz cholesterolu;-) A tu na šlehání používám i na dia moučníky, jsem s ní spokojená a opravdu drží tvar i do druhého dne. Světli, tu šlehačku co dáváš odkaz vůbec neznám.

Tématické fráze:
tiramisu recept, tiramisu ze zakysané smetany, tiramisu z tvarohu, tiramisu, recept na tiramisu, tiramisu z tvarohu recept, recept tiramisu, recept na tiramisu z tvarohu, tyramisu, tvarohové tiramisu recept, tiramisu podle pohlreicha, tvarohové tiramisu, tyramisu po česku, recepty tiramisu, jahodové tiramisu recept dle pohlreicha, recept na tyramisu, domácí tiramisu, recept tiramisu z tvarohu, tiramisu se zakysanou smetanou, tiramisu zakysaná smetana

Suroviny:
piškoty cukrářské, smetana zakysaná, rama cremefine, tvaroh odtučněný, káva instantní, rum, cukr vanilkový, cukr moučkový, kakao

Přidat fotografie receptu