Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Tiramisu" po česku

Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 406 kJ /
4 399 kcal
Bílkoviny109,73 g
Tuky161,10 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 5,36 g
Sůl13,16 g
Sacharidy562,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu. Krok 2: Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji do hlubokého talíře. Krok 3: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií a na dno skládáme piškoty, které jsme namočili do připravené kávy. Krok 4: Na ně naneseme krém a ten poklademe opět namočenými piškoty. Krok 5: Pokračujeme vrstvou krému, poté opět skládáme piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin. Krok 6: Při servírování posypeme kakaovým práškem.

TIP: Tiramisu - časté chyby - rady a tipy

Zveřejněno 16. 4. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Tiramisu" po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZYE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Tiramisu" po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZYE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Robievam z nátierkového masla a sladkej smotany, je to výborné. Ale kakaom odporúčam posypať ešte pred chladením (podľa kuchára Emanuela), kakao vytvorí takú výbornú krustičku, a hlavne nedusí.

dalimíra 22. 5. 2012 19:02
Marie::-p:no:

:yes::yes:;-)přidávám fotky,je to :yes::yes:

Marie: Maruško, můžu doporučit šlehačku v prášku od Dr.Oetkera. Je pevná a dobře drží tvar i do druhého dne;-)
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Ma někdo zkušenost se šlehačkou v prášku. děkuji

Iljusa:Ahoj, nezkoušela jsi nahodou rostlinou šlehačku v prasku_,nebo nemáš zkušenosti . Diky marie_

Jééé, to vypadá báječně. Už jsem uložila a určitě vyzkouším. Když bude vyvedený, přidám fotečky. ;-):yes: +13

zdravím, také už jsem vyzkoušela tiramisu a bylo velice dobré :-)...ale i přesto potřebuju radu, jak moc mají být piškoty namočené v té kávě? Já to měla asi moc, jelikož mi káva z piškotů vytékalá.
Díky

je to dobý recept ale já dávám navrch ješte zavařené ovoce a
piškoty máčím do šťávy a rumu
hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):):yes::-):-*

Moc zajímavý recept. A velmi oceňuji ten přídavek " po česku". protože co mi opravdu vadí, tak když někteří lidé vezmou název nějakého tradičního pokrmu, naprosto jej překopou a pak je prezentují pod stejným jménem. Pravé tiramisu je jen jedno. Toto české vypadá taky moc dobře, takže dávám bodík :-) :yes::-)

Tak jsem vyzkoušela a recept je opravdu vynikající. Jen jsem přidala trochu víc cukru. Máme radši sladší ;-).

Ja si tady ctu vasi diskusi o slehacce a rikam si skoda, ze tady neco takoveho nemame, zejmena kdyz Svetlana popisovala to vanocni cukrovi a ty dve decky.;-) Az ted jsem si otevrela prislusnou stranku a koukam jak jelen, ze ta slehacka je italska a tudiz jiste tady k dostani:-)). Svetlo, diky za typ.:-p

:-O:-O ty vado, to je chytrý :yes::yes: A já jak debil dělám 4 druhy krémů :-//. A ze šlehačky už jsem taky jednou stloukla máslo :-D:-D Dám na vás, holky, a jdu do ní.;-)

Papriko, to větší balení je bezva, že třeba na Vánoce ušleháš vše - máš hromadu krému - třeba i úplně neochucený - no a teď - třeba do košíčků vanilkový krém - přidáš, vanilkový cukr, nebo pudink, do trubiček čokoládovy - ochutíš kakaem, čokoládou, další uděláš třeba s karamelem a nakonec do zbytku nastrouháš křen, naplníš šunku, dáš si po půlnoci dvě decky a nohy na stůl :-D:-D

Já moc ráda používám jak Ramu na šlehání, tak i tu na vaření. Hlavně zaměnuju skrz cholesterolu;-) A tu na šlehání používám i na dia moučníky, jsem s ní spokojená a opravdu drží tvar i do druhého dne. Světli, tu šlehačku co dáváš odkaz vůbec neznám.

Holky Ď. za tip. Budu na ní myslet až pojedu do makra.;-)

Já ji kupuju v Makru, tak ji mají pořád, ale už jsem ji viděla i v Bille (je fakt, že snad jen 2-3x)...mně se na ní nejvíc líbí, že NIKDY "nespadne"...pořád drží...:-):yes::yes:

Světlanko díky za tip - už jsem o ní někde četla, myslím na mimibazaru, jen co zajedu do Makra, tak zakoupím, prý se tam dá sehnat ;-)

Papričko - zkus jí. Krásně se šlehá, drží. Já když šlehám "klasickou" šlehajdu - máme doma máslo :-8 Jestli ti mohu doporučit při tvém dietním režimu, zkus i Rama na vaření. A na "Ano šéfe" se nekoukej - je to jen ubohá náhražka Gordona Ramseye. ;-)
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství. ;-)

Holky, vyzkoušejte někdy http://www.gastropro.cz/DetailPage.asp?DPG=1541, je to taky rostlinná šlehačka bez "chuti a bez zápachu":-D a dá se použít jak na sladko tak na slano...dá se koupit v litrovém balení, nebo v balení 12x2dl...

Tak o křehčeném mase ani nemluv:-((:-((.
Já jen jsem teď trochu postižená:-8, protože ráda koukám na Ano, šéfe!, kde Pohlreicha vždycky nastartuje, když mu někdo místo másla nebo smetany podá ramu. :-D:-D
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé :-D:-D, ale byl to rozdíl.
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila. ;-)

Také ji používám a jsem s ní spokojená. :yes:

Používám jí z prostého důvodu - je rostlinná a velmi dobře drží tvar. Je i málo kalorická. Když jí kupuji, vím o tom, že je rostlinná a není to pravá šlehačka. Narozdíl od zakysaných smetan, které jsou prodávány jako zakysané smetany, ale ve kterých figurují zahušťovadla. Nemám nic proti "mocné" chemii, tažení za "é" mne nebere, protože vím, od star. syna (chemika), že jsou OK. Jen mne vadí, že si často kupujeme výrobky, aniž bychom si uvědomili, jak jsou vyrobené, což beru jako klamání spotřebitele.
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili ;-)

U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl

Dík náhodnému receptu mi pinklo do oka tohle krásné tiramisu:-p:yes:. Iljušo dotaz - proč používáš rostlinnou šlehačku od Ramy? Taky nemám moc ráda zahušťovadla, všemožná E... a náhražky, proto mně překvapilo, že tu není echt pravá šlehačka? Ď za odpověď. ;-)

Hodněkrát jsem dělala dortíky s piškoty a s různými druhy krémů, ale tento vypadá zvlášť dobře. Také ho ukládám a dávám bodík :-):yes::yes::yes:

Takový recept mne dovede oslovit;-) a už je v oblíbených.:-) Určitě vyzkouším a dám vědět.:-*
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Taky rádi mlsáme takovéhle dobroutky:-)) a od teď už budu také kupovat jen zakysanku Zott, nikdy jsem po tom nepátrala, že by taky v zakysance mohlo být zahušťovadlo. Vím, že je třeba ve všelijakých dia, nebo light jogurtech /to už potom nemá ani s jogurtem nic společného/:-(( ale tobě bodík patří:-D

Na sladké moc nejsem, vlastně vůbec, ale tiramisu je jedna z hodně mála věcí, které neodolám :-p. A tenhle recept vypadá moc dobře. :yes::yes:
Díky za recept i tip na zakysanku :-!

Přesně tak, jen ale dělat tak 2 dávky:-D

No, moc hezké, tohle se v létě dobře konzumuje, co? Nemusí péct trouba, je to takové osvěžující:-):yes:

Tématické fráze:
tiramisu recept, tiramisu ze zakysané smetany, tiramisu z tvarohu, tiramisu, recept na tiramisu, tiramisu z tvarohu recept, recept tiramisu, recept na tiramisu z tvarohu, tyramisu, tvarohové tiramisu recept, tiramisu podle pohlreicha, tvarohové tiramisu, tyramisu po česku, recepty tiramisu, jahodové tiramisu recept dle pohlreicha, recept na tyramisu, domácí tiramisu, recept tiramisu z tvarohu, tiramisu se zakysanou smetanou, tiramisu zakysaná smetana

Suroviny:
piškoty cukrářské, smetana zakysaná, rama cremefine, tvaroh odtučněný, káva instantní, rum, cukr vanilkový, cukr moučkový, kakao

Přidat fotografie receptu