Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 bochník

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 925 kJ /
1 894 kcal
Bílkoviny57,00 g
Tuky19,50 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 6,81 g
Sůl8,00 g
Sacharidy366,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte si troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Těsto nehněťte. Kouli přesuňte na pečící plech a vytvořte kříž. Krok 2: Pečte 45 minut. Chléb před krájením nechejte vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 16. 12. 2015

Poznámka autorky arrefeena

Tento chléb pochází z dob nedostatku a často se mu nazývá chléb z indické mouky.

Pro reakci sody je nezbytná kyselost, tudíž tekutina musí být kyselá. V příštím receptu vám ukážu, jak si vypěstovat kefírovou houbu z droždí, která vám z mléka bude dělat kefír.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKDX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKDX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
irsky chleb, kukuřičný chléb se i seminky, kefír soda chléb, chleba kukuřičný, italsky kukuricny chleb recepty, italský kukuřičný chléb-recept, chleba se sodou a kefírem, chleba se sodou a kefírem, irský chléb bez droždí, chléb irský recepty, kukuřičná mouka recepty, irský toastový chléb, irský chléb

Suroviny:
mouka hladká, mouka kukuřičná, podmáslí, soda jedlá, sůl

Přidat fotografie receptu