Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízečky na fazolkách

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 427 kJ /
1 536 kcal
Bílkoviny132,16 g
Tuky103,69 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,70 g
Sacharidy15,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku. Krok 2: V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme. Krok 3: Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí. Krok 4: Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.

Zveřejněno 17. 4. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízečky na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízečky na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

aktij2:Jituš, to jsi mě moc potěšila a mám z toho radost, že chutnalo Jasně, člověk si to musí upravit, podle ingrediencí, které má doma a hlavní chuť tomu dá ta zelenina a kopr;-)

Bibinko, protože mám v mrazáku ještě loňské fazolky, včera jsem tu hledala nějaký nový recept na jejich zpracování. Vybrala jsem si tento a udělala jsem dobře. Měla jsem vepřovou plec, kterou jsem nakrájela na kousky, bohužel jsem neměla slaninu ani zelí, tak to byla trochu dietnější verze, ale i tak to bylo dobré a moc nám to chutnalo. Ten kopr tomu dal šmrnc. Děkuji za príma recept.:-p

Skvělý recept, díky za něj

Ivanko79, děkuji,děkuji, jsem potěšená a ještě od tebe-chutnalo jistě i Milošovi viď.Jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept. Pa,pa

Jani,varila som včera a tiež musím povedať,že to bolo výborné :yes::-p:-p.Ja som zase pridala trochu horčice a kečupu do omáčky a samozrejme,to chilli :-D,my máme radi ostré.No a tá šťava bola naozaj moc chutná.Pridávam tri fotky a tebe bod ;-)

Boubelindo, moc jsi mě potěšila, že jste si pochutnali, to mě vždycky nejvíc ze všeho těší:yes:-bodíky mě celkem moc neberou;-), ale díky,díky:-)

Bibinko, dneska jsme měli k obědu. Teda řeknu ti, je to opravdu moc dobré. Dala jsem lahůdkovou zeleninku (fazolky by moc neuspěli), maso nakrájela na nudličky, k tomu jsem uvařila brambor a všichni moc chválili.:-*:-p Bodík letí právem.:yes::-))

Bibinko,včera jsem dělala řízečky na fazolkách, strašně jsme si pochutnali:-), ale ač jsem měla připravený foťák ke zvěčnění této pochoutky, tak bohužel k tomu nedošlo. Pustili jsme se do toho jídla s takovou vervou a chutí, že na focení jsem ani nepomyslela, pak už bylo pozdě,nebylo co fotit.:-// tak jenom pro informaci, dělala jsem to s těstovinama a fakt dobrý:yes::yes: takže zasloužený bodík:yes:

Ilonko, to zas nebyl ani tak nápad, jako potřeba. Měla jsem otevřený a nespotřebovaný protlak i smetanu a tak jsem to jednoduše přidala, aby to zas bylo malinko jiné:-8:-D Bibi, nejde to nazvat vyšperkováním :-D Mě to více chutnalo v tvé verzi, opravdu, a některým členům rodiny zase s tím protlakem a smetanou. A pak vyhov všem :-D

Iljušo, ty jsi mě dneska potěšila 2x, protože jsi dělala mou polívku a ještě toto- no teda to tě chválím a mimo jiné, oběd jako byl před pár dny u nás- Díky:-!;-):yes:

Merylas, dík, že jsi vyzkoušela a ještě recept vyšperkovala, zase trošku jiné chutě a to je dobře;-)

Marylas - dobrý nápad - také mi zbyly ještě 3 kotletky, udělám do toho tvoji verzi s protlakem a smetanou:yes::yes:

Taky jsem dělala, kopr jsem ale neměla :-8 Na maso jsem použila steakové koření a :yes: Nesnědli jsme všechno najednou, tak aby byla trošku změna, přidala jsem trochu rajčatového protlaku a sladké smetany.

Bibinko, včera byla bašta na večeři a pro velký úspěch opakováno. Přidala jsem tam zbytek otevřené konzervy Mexiko Bonduelle, nezahustila :-8:-p:yes::yes::yes:

Pak napiš, jak chutnalo-udělala jsi mi radost:-!;-)

:-* Tak už vím co budu vařit zítra. Vypadá to nádherně.;-)

Tématické fráze:
veprove maso na fazolkach, vepřové řízečky, zelené fazolky s vepřovým masem, jak upravit zelené fazolky, veprove zelene fazolky, vepřové fazolky, fazolky recepty, vepřove na fazolich, vepřové a fazolky, zpracování zelených fazolek, babicovy dobroty recepty napis svuj recept, fazolky recept, vepřové plecko na fazolkach, maso na zelených fazolkách, zelené fazolky a vepřové maso, zpracování fazolek, zpracování fazolí, zelené fazolky zpracování, veprove nudlicky na fazolkach, recept na vepřové řízečky

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, cibule, fazolky zelené, zelí hlávkové, kopr, mrkev, olej, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu