Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 238 kJ / 2 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,62 g |
Tuky | 161,24 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 491 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 163,20 g |
Postup přípravy
Občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Krok 2: Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém. Krok 3: Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Krok 4: Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme). Proužky těsta necháme vychladnout. Krok 5: Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout. Krok 6: Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme. Krok 7: Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice. Krok 8: Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.
Zveřejněno 29. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmMY
Moje poznámka
Roláda Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmMY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 13 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
rolády a tunely,
roláda naslano,
slané pečivo z listového těsta,
listova rolada,
facebook,
napoleonova roláda recept,
jak tak.cz,
www tn cz,
recepty-napoleon na slano,
řezy napoleon,
rolada v srnčím hrbetu s tvarohovym kremem,
roláda ze dvou test,
rolada naslano z listového testa,
rolada na slano,
stafetkova rolada,
rolada ve folii,
dezert napoleon z listového těsta,
těstové rolády se šlehačkou,
napoleonova roláda,
aby se neudělal na pudingu škraloup
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
rum,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
fólie
Komentáře (18)