Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový koláč z "tatarkového" těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 741 kJ /
1 611 kcal
Bílkoviny50,40 g
Tuky5,90 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy330,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto jsem zadělávala v pekárně, ale jde vypracovat i ručně... Krok 2: Do pekárny dáme mléko, tatarku, sůl, jemně nastrouhané brambory, mouku a navrch rozdrobíme droždí. Necháme umíchat těsto, které by mělo být, díky bramborám, poněkud řidší, než běžné kynuté těsto na pečivo. Pekárnu vypneme a v uzavřené necháme těsto asi 30 minut nakynout. Krok 3: Koláčovou formu ( mám skleněnou ) vytřeme olejem a pomocí stěrky do ní přemístíme vykynuté těsto. Naolejovanýma rukama ho rovnoměrně rozprostřeme, povrch posypeme směsí sýrů a přidáme pár lístků tymiánu. Krok 4: Pečeme na 175°C asi 45 min. Krok 5: Podáváme teplé jako samostatný pokrm třeba se zeleninovým salátem nebo kompotem ( skvělý je švestkový ). Koláč je ale výborný i studený, třeba jako příloha k polévkám.

Zveřejněno 31. 12. 2015

Poznámka autorky Danca

Pokud zaděláváte v pekárně, je třeba zpočátku těstu trochu pomoci stěrkou, protože brambory mají tendenci lepit se na stěny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový koláč z "tatarkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN4P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový koláč z "tatarkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN4P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Proč mi tohle doteď unikalo, moc se mi to líbí ;-)

Skvělé!! :-):yes:

Také zajímavý recept, ta forma je jak asi velká:-p+:yes:.

:-p mňam, moc pěkné:yes:

To se mi líbí, byla by tam dobrá i bryndza se slaninou a cibulí :-p

:-p:yes::yes::yes:

yanull: :-O tak ty jsem nevážila, ale mohlo jich být tak 400-450g...:-)

Danca: Můžu požádat o gramáž brambor? Aspoň přibližně, brambory jsou různě velké a kdybych to přehnala, tak mi těsto zřídne ;-) +7:-p:-K:yes:

Moc všem děkuji:-8:-K
Mně koláč nejvíce chutnal ještě trochu teplý. Těsto je jemňoučké, voňavé a ta sýrová krustička kráááásně křupe..:-*:-*:-p:-p:-)

Ten je :yes::yes::-p

Moc dobře to vypadá, ukládám:yes:

Danca: Na program Dort míchám těsta na cukroví - než začne hřát, je dávno umícháno :yes::yes: Koláč vypadá moc dobře :-p

:-p:-):yes:+

Danca: jj, vím, který program myslíš. Také ho mám - prakticky nepředehřívá.

cathleen: u svojí pekárny mám program Dort. Malinko zpočátku nahřívá, ale ne tolik, jako u klasického programu na kynuté těsto a hlavně u tohoto programu pekárna ihned po spuštění začne míchat! Myslím, že ohřev s tou tatarskou nic zlého neudělá, prakticky ve chvilce je vmíchaná do těsta;-)

To vypadá moc dobře!:yes:
Dančo, program máš i s předehřevem? Co to udělá s tou tatarkou?

Tématické fráze:
bramborové těsto na koláč, bramborový koláč, bramborový salát bez majonézy, tncz nova test majonézy, bramborove kolace, těsto na kolač s bramborem, koláč z bramborového, těsto na bramborový koláč, čočka a uzené

Suroviny:
mléko, tatarská omáčka, brambory, sůl, mouka polohrubá, droždí, olej, sýr eidam uzený, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu