Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

(Nejen) Novoroční čočka po italsku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 200 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny72,18 g
Tuky8,37 g
Vláknina97,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,20 g
Sacharidy156,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou. Krok 2: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostičky mrkve a řapíkatého celeru, na mírném plameni opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme namočenou čočku, koření a sůl, podlijeme vývarem a dusíme, dokud čočka nezměkne. Nesmí se rozvařit. Krok 3: U nás se podává s pečeným uzeným masem.

Zveřejněno 31. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

(Nejen) Novoroční čočka po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ok4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

(Nejen) Novoroční čočka po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ok4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes::-K líbí se mi recept i foto

Zajímavý recept a mně se líbí :yes::yes:+

Moc pěkné a s uzeným:-Ddělám podobně jen bez vína;-):-p+:yes:

:-p to vypadá moc chutně:yes:

Děkuji všem za milé komentáře, mám radost, že se vám recept líbí a pokud vyzkoušíte, budu ráda :-):-K:-K

Vylepšit finance v mé peněžence pomocí čočky jsem již sice vzdala;-), ale tato úprava se mi zdá zajímavá. Přemýšlela jsem o čočkovém salátu, tak zkusím tuto variantu :-p:-K +5:yes:

Dělám stejně a na Nový rok prostě musí být ;-):yes: Jo aha, nepodlévám bílým ale červeným vínem (merlotem)

Super mňamka:-p:yes:

Čočka zase jinak a moc lákavě:yes:

zizala:aj ja to tak vidím...:-D

Magdalenko, klidně i za studena se dá :-) Tím, že není ničím zahuštěná, je dost univerzální ;-)

Konzumujete to teplé alebo studené? Mne príde druhá varianta sympatickejšia, ako šalát šošovicu pripravujem rôzne. Uvažujem práve o nejakom šošovicovom šaláte na zajtra...:yes:

Hodně podobnou dělám, jen tam nedávám víno. S ním to ale musí být ještě o něco lepší, takže určitě vyzkouším!:-p:yes:

Tématické fráze:
čočka po italsku, čočka, novoroční cocka, čočka na nový rok, novoroční namáčení, čočka po italsku recept, novoroční přání na facebook, zelena cocka po italsku, novoroční čočka jinak, recept čočka po po italsku, novoroční čočka top revepty, čočka s bílým vínem, cocoka po italsku, čočka po thaisku, čočka na nový rok recept, čočka recept, čočkový salát, novoroční přání, salat z černé čočky po italsku, červená čočka se zeleninou a novoroční přání

Suroviny:
čočka zelená, mrkev, celer, bobkový list, cibule, víno bílé, vývar, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu