Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s chilli s žitnou moukou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marri Marri

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 323 kJ /
1 989 kcal
Bílkoviny53,50 g
Tuky30,88 g
Vláknina29,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,62 g
Sůl24,00 g
Sacharidy359,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím. Krok 2: Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet. Krok 3: Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky, posypu jej chilli kořením s hrubou solí a dám péct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 30 minut poté snížím teplotu na 180 °C a dopékám do zhnědnutí kůrky cca 20 minut. Krok 4: Bylo by vhodné ještě nechat šišky na hodinku nakynout na tácku, což jsem neudělala, ale i tak byl dobrý.

Zveřejněno 3. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba s chilli s žitnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxjP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba s chilli s žitnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxjP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

cathleen:oki, doupravím

Marri:nejsem profi:-))
Pokud je to takhle, je třeba vše do receptu dopsat - jak do surovin, tak upřesnit i postup.
A jestliže víš, žes udělala krátkým odležením před pečením chybu, je třeba recept napsat tak, aby ostatní tu chybu nemuseli dělat po tobě.

cathleen:ahoj, ty jakozto profim mas uz chyby vychytane, ja jsem zacatecnik a toto je muj prvni chleb. Pouzivam himalajskou sul a ona neni az tak slana, jako cistena bila. Ano po vykynuti jsem udelala sisky, chvilku nechala odlezet a hned pekla - ano, az pak jsem se docetla, ze je dobre nechat vykynout jeste ony sisky, priste to bude lepsi.

3 lžičky soli na 500 g mouky jsou opravdu hodně, běžně se používají 2 lžičky a i tohle množství spousta lidí kvůli chlebové chuti snižuje. Navíc je chleba solí i posypaný.
K tomu posypu hrubozrnnou solí - kdo chlebík nedojí v den upečení, měl by počítat s tím, že do druhého dne sůl na povrchu bochníků zvlhne a bude vlhká i kůrka kolem rozmočených krystalků.
A mám dotaz ke kynutí - těsto kyne 3 hodiny, pak uděláš šišky a bez dalšího kynutí hned pečeš?

Tématické fráze:
chleba s žitnou moukou, chleba z žitné mouky, žitná mouka recepty, chléb ze žitné mouky, chléb s chilli, chleba z žitné mouky recept, chilli chléb, az-recepty.cz, chleb z žitné chlebove mouky, co udelat ze žitné mouky, recepty z žitné mouky, chléb z žitné mouky, recept na chleba z žitné mouky, domácí chléb s chilli, chléb s žitnou moukou, domací chléb chilli, chléb z žitné hladké mouky, chléb z žízně mouky recept, pita chléb z žitné mouky, chili chléb

Suroviny:
sůl, kmín celý, koření chilli, olej, droždí sušené, ocet, mouka hladká, mouka žitná, voda, kmín celý, koriandr

Přidat fotografie receptu