Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudličky z hovězích líček na cibuli

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie730 kJ /
175 kcal
Bílkoviny8,63 g
Tuky7,67 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce. Krok 2: Na výpeku z líček, orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme společně s kořením (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření) do hrnce k masu a promícháme. Podlijeme vývarem do ¾ masa. Krok 3: Následně osolíme a opepříme a dusíme pod pokličkou pomalu cca 90 minut, dokud nudličky z líček nejsou úplně měkké. Krok 4: Poté pro zahuštění přidáme lžíci máslové jíšky a lehce provaříme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.

Zveřejněno 4. 1. 2016

Poznámka autora Colombo65

Velmi jemná záležitost :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudličky z hovězích líček na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80VL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudličky z hovězích líček na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80VL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Moc dobré jen těch bobkových listů jsem tam měl dát méně maximálně dva a možná by stačil i jeden ;-)

chocolate:ďakujem za vysvetlenie:yes::yes::-D:-D:-*

cecilka:Veverka je tzv. reznicka svickova, tedy druh hoveziho masa, vhodny i na steaky;-).

hosta:dosť zle predpokladáš, ale ja skutočne neviem, čo je to "veverka":-((:-((:-((:-((:-((. Je to niečo od chvosta:-?:-?:-?

cecilka::-D:-D předpokládám že jsi pochopila, že veverka je druh hovězího masa;-)

hosta: Vevericka by mohla byt celkom zaujímavá, skúste dať recept. Vďaka

tejaja: Terzka, asi je to preto, ze vsetky licka, najma tie nenasminkovane sa vypredaju velmi rychlo

cecilka:Ja som sa svojho času pýtala v rôznych obchodoch u nás, prečo nemajú líčka. Dostala som odpoveď, ktorú tu radšej nenapíšem. Jedla som ich v Čechách, ale nejako ma veľmi nepresvedčili. Ale je to vec chuti. ;-)

Jestli zrovna reprodukce nevím, můžeš ale zkusit z kližky nebo veverky a upravit dobu přípravy;-)

cecilka:
.... tak neexistuje, líčka jsou líčka - nejvíce namáhaný sval;-)

Colombo65:Je mi to jasné, aj, napr. Dalí bol len jeden, ale jeho reprodukcie kolujú po svete, takže, existuje reprodukcia hovädzích líčok?

cecilka:
Všechno lze nahradit, ale originál je jen jeden ;-)

Mám na to obrovskú chuľ, ale čo z toho keď hovädzie líčka u nás nikde na okolí nedostanem:-((:-((:-((:-?:-?:-? Dajú sa nahradiť aj iným hovädzím mäsom, napríklad môčingom=kližkou?

yanull::-8:-8 Děkuji ;-)

Tématické fráze:
hovezi nudlicky, hovězí nudličky na cibuli, příprava hovězích líček, jak se připravují hovězí líčka, hovézí nudličky na cibulce, hovězí líčka video, recept na hovězí nudličky, hovezi licka na cibuli, lička na rychlo, hovězí nudličky na cibuli recept, hovězí líčka na nudlicky, připravujeme hovezi lička, hovezi nudlicky s cibuli, hovězí nudličky recepty, jak se pripravit hovězí licka, recepty z hovězích líček, příprava líček, připravujeme líčka, jak upravit líčka, jak upravit hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, bobkový list, koření nové koření, vývar masový, sádlo vepřové, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu