Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 090 kJ /
739 kcal
Bílkoviny4,18 g
Tuky77,25 g
Vláknina0,33 g
Cholesterol 173 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy6,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové medailonky:
Medailonky opláchneme, osušíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 2: Po upečení je lehce z obou stran osolíme a pak zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Krok 3: Do pánve s výpekem po medailoncích přidáme uzenou papriku, smetanu, nahrubo rozdrcený pepř a za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu Krok 4: Kapustový měšec:
Z kapusty odřízneme 4 listy, omyjeme je ve studené vodě. V hrnci přivedeme vodu se solí k varu, listy kapusty tam vhodíme a 2 minuty blanšírujeme. Potom je vyndáme a vložíme do studené vody. Kapustové listy si tak zachovají barvu. Krok 5: Zbylou kapustu rozkrojíme na čtyři díly, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájíme na nudličky.

Do hrnce s vodou po blanšírování dáme na nudličky nakrájenou kapustu, přivedeme k varu a cca 8 minut povaříme. Pak vodu zcedíme, ale trochu si ponecháme na dušení zelí. Krok 6: Do kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Uvařenou kapustu dáme k orestované slanině, přidáme 4 PL scezené vody, promícháme a pod pokličkou necháme ještě cca 5-8 minut dusit. Krok 7: Nakonec dochutíme kapustové zelí čerstvým mletým pepřem, propasírovaným česnekem a kouskem másla. Na list kapusty dáme trochu kapustového zelí, uděláme měšec a stáhneme ho provázkem.
Tip: Kapustové měšce si můžete připravit den předem a druhý den je na pařáku už jen ohřejete. Krok 8: Šťouchané brambory:
Brambory zbavíme slupek, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Krok 9: Než se brambory uvaří, na rozpálenou pánev dáme kousek másla, nakrájenou jarní cibulku a orestujeme ji. Krok 10: Uvařené brambory scedíme, vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat kousky brambor. Pak přidáme máslo s orestovanou cibulkou, promícháme a zakryjeme pokličkou. Krok 11: Šťouchané brambory servírujeme pomocí miniformy. Pokud miniformu nemáte, můžete použít hrneček vypláchnutý teplou vodu.

Zveřejněno 7. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gol7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gol7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Andulakovina:Uzenou papriku jsem si vloni přivezla ze Španělska, ale dá se také koupit i u nás např. v Plzni-Koření od Antonína

:-p:-p:-p

Děkuji všem za bodíky:-K Jinak tuto variaci s kapustovým měšcem jsem už dělala vloni pro návštěvu, ale nestíhala jsem to nafotit, tak jsem si to letos zopakovala;-)

Paráda parádní, smekám:yes::-))

to je krasne jidlo,a nadherne fotecky,ta kapusta na tento zpusob no nadhera,se mi sbihaji sliny.:-p

Pěkné jídlo:yes:

Veľmi originálny nápad.:yes:

Moc pěkné:yes:

Krásné a určitě výborné:-):yes:

To vypadá moc dobře :-p:yes:

Skvělé jídlo:yes::yes::yes: Hned bych si dala:-p

Tématické fráze:
nápady s vepřovou panenkou, co se dá připravit z vepřových medajlonek, vepřové medailonky recept, uzene se stouchanymi bramborami, vepřové plátky v kapustě, vepřové plátky s kapustou, medajlonky z vepřové panenky a štouchané brambory, jak pripravit veprove medailonky, vepřové medailonky s anglickou, vánočka ze čtyř

Suroviny:
panenka vepřová, olej slunečnicový, pepř drcený, paprika sušená uzená, smetana, kapusta, slanina, olej, máslo, pepř mletý, česnek, sůl, brambory, cibulka jarní, máslo

Přidat fotografie receptu