Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ham and eggs (Šunka s vejci)

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 713 kJ /
409 kcal
Bílkoviny42,04 g
Tuky25,88 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 986 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřáté máslo položíme plátky šunky, které zlehka opečeme. Na opečenou šunku rozklepneme 3 vejce opatrně tak, aby se bílky nesmíchaly se žloutky. Lehce osolíme, opepříme. Krok 2: Jakmile začne bílek tuhnout vypneme a necháme na pánvi tzv. dojít. Krok 3: Dle chuti můžeme posypat nasekanou pažitkou, petrželkou, nebo chilli papričkou. Podáváme s křupavou bagetou.

Zveřejněno 8. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ham and eggs (Šunka s vejci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2JW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ham and eggs (Šunka s vejci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2JW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Dnes zkonzumováno posledních 125g z mrazáku:-)
Ta RAW SLANINA je pro tento účel nenahraditelná :yes:
Óóó přírodo, kdy já se znovu dostanu do Makra:-?:-(

Jen bych doplnil komentář od Drobek:
Nevím, jak dlouho se vyskytuje na trhu, ale dostala se ke mně RAW SLANINA 500g (z Makra):yes:
Jedná se o vakuovaný, tepelně neopracovaný produkt a pravděpodobně se to velmi blíží surovině na autentický anglosaský Ham and eggs ;-)
Pro mou maličkost je 500g na 4 porce:
První jídlo po otevření
Druhé jídlo za den, dva z masa uloženého v lednici
Zbytek do mrazáku...
Napřed se plátky masa dělají na pánvi nasucho, třeba až do chrumkava a až pak se na trošce přidaného tuku (slanina takřka žádný tuk nepustí) udělají vajíčka :-)
Resumé:
Při porovnání s u nás běžně používanou dušenou šunkou je to, v lepším slova smyslu, nesrovnatelné :-K

Lepší rcp na Ham and eggs jsem tu nenašel...
5mm uvedených v 1. komentáři je pro nevysušení šunky klíčových:yes:
No a ti kteří neholdují třepotavým vejcím, tak na chvilku pánev zadeklují poklicí :-)

Colombo65: Dík:-p

:yes::-p, bezvadná večeře :-p, foto jako vždy :-!:-))

Drobek:Super:yes::yes::yes:

To můžu:-p:-p:yes:

Navzdory anglickému názvu je toto česká verze, což ovšem zdaleka neznamená, že je špatná.
Pravý ham and eggs vypadá tak, že plátek šunky je půl centimetru silný ogrilovaný a vejce leží vedle a v různé úpravě, Míchaná, nebo easy over, kdy se udělá naše volské oko a pak se vejce obrátí a ogriluje i z druhé strany. Naše volské oko se jmenuje sunny side up, sluneční stranou nahoru. No a taky ztracené, pouched. Vejce i šunka se dělá na plochém grilu, hlavní součástí americké kuchyně. K tomu nejlépe hash brown, to je ve slupce uvařená brambora, nastrouhaná na hrubém struhadle a opečená taky na grilu.
Tohle vše není kritika receptu, ale jen varianta a proto to píšu sem a ne jako nový recept, to totiž není. A bod dávám.

Tématické fráze:
ham and eggs, sunka s vejci, ham and eggs recept, ham and eggs-recept, hamandeggs, ham and egs, vejce se šunkou, šunka s vejci recept, vejce šunka, hamandegs, šunka s vejcem, opecena šunka, pravý ham and eggs, jak se dela ham and egss, hameggs, hamaneggs, ham and egs recept, jak připravit vejce se šunkou, šunka vejce recept, priprava ham

Suroviny:
šunka, vejce, máslo, sůl, pepř, nať petrželová, pažitka, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu