Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná husí játra II

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 315 kJ /
1 031 kcal
Bílkoviny118,72 g
Tuky55,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 753 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy14,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pri miernej teplote pečieme cca 45 minút. Krok 2: Necháme vychladnúť, vyklopíme. Krok 3: Chuťovo skutočne pripomína husaciu pečeň. Mám odskúšané aj s bravčovou pečeňou.

Zveřejněno 19. 4. 2009

Poznámka autora magdalenka

Recept som kedysi opísala z novín, u nás je v obľube ako súčasť studeného pohostenia. Je to dosť rozšírený recept, ale nakoľko som ho tu nenašla, pridávam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná husí játra II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Vn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná husí játra II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Vn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

;-) Magdi, v surovinách je sádlo na smažení - ale nenacházím nic, co by se mělo smažit - neměla by tam být třeba cibulka?

Nadja: :-8

Zobrazit 5 starších odpovědí

:yes:.Paštička je vyborna.:-K:yes:

bohdana: ja viem...:-K

casino: niekolkokrat som si musela precitat, kym mi to doslo....;-):-*

vybusna:
Znovu se chystám na zde tuto maškrtu a vidím vaši otázku.
Je slušné odpovídat celou větou, ale když tak učiním, mohl bych být za sprosťáka:-8;-)
Odpovídám tedy neslušně: Ano.:-*

casino: casino prosim Vas, keby ste ten platok na taniery postavil, stal by tak, ako ten Mircin na uvodnom fote????

casino:keby tu bola ikonka "srdiečko", tak vám ho pošlem, keďže nie je - tak len :-K!

magdalenka:
Prve jsem pekl při vyšší teplotě (podle odkazu chalupnice:-) vybusna: ) a bylo to poněkud cítit "spáleným" tukem:-//
Teď jsem dal na vás a zapekl při 150°C a dopékal při 125°C (celkem asi hodinu), + 20´ ve vypnuté troubě. Vo vnútri to malo 80°C a krááásně narůžovělou barvu a konzistenci jako máááslo:yes::yes::yes:
Falešná játra jsem podával stylově s falešnými brusinkami a pravou, nefalšovanou Mostardou z třešní. Moc jsme si pochutnali... Opravdu, vážně, fakt!:-))
Asi čtvrtinu jater jsem nemlel, ale pouze nahrubo posekal.
(výměna obrázku)

casino: Naozaj som poctená vašou správou aj hodnotením. Veľká vďaka za dôveru, vyskúšanie receptu aj odozvu.:-K Zdravím pani manželku aj Makronky.

Tak jsem to zvojtil:-((
Na srnce mám 2 formy ... Jedna špatně těsní... Při pečení těsta to nevadí, ale zde mi polovina sádla zdrhla; Na nedělní předkrm upeču zítra v tý druhý formě:-))
Paní casinové chutnalo a říkala, prý je to hotové foie gras;-) Baštila bez chleba a zapíjela cholagolem:-D
MAKRONKY po focení neříkaly nic, ale patrně jim taky chutnalo, protože mi nenechaly ani zbla;-)

...a je to v troubě.
Přesně podle rcp (+ 3KL Vegety) 175°C
Uvidíme, zítra ochutnáme...:-)

vybusna: pozri, štve ma to tak či tak...teraz obidve republiky vidia, aká som nespoľahlivá...;-(
Každopádne, také pekné ako Mirka, som to nemala nikdy. A myslím, že časť pečienky nechala na hrubšie pomleté, alebo len posekané.

:-p je super pridávam ti fotku a bodík:-):yes:+1

pralinkaaa, mám naozaj radosť, pretože tieto "husí játra" mám vo veľkej obľube...

včera jsem je dělala na svoji oslavu narozenin a byla jsem dokonce pochválena od obou svých babiček! moc děkuji za recept, bylo to vynikající :yes: přidávám i fotečku :-)

:-p Už jdu na to. Několika oklikami (od klikání) jsem se dostal až sem. Děkuju moc, jdu pro játra.:-K

Tématické fráze:
falešná husí játra, husí játra, falešné husí játra, husí játra recept, kachní játra v sádle, husí játra v sádle, falešná husí paštika, pečená kachní játra, husí játra recepty, falešné kachní játra, kachní sádlo, husí sádlo s játry, falešná kachní játra, recept na husí játra, husí speciality, husí játra se sádlem, husa recepty pomalé pečení, husí sádlo, husi jatra cena, lokše s husími játry recept

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, šlehačka, sádlo vepřové, sůl, koření, sádlo, strouhanka

Přidat fotografie receptu