Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná husí játra II

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 315 kJ /
1 031 kcal
Bílkoviny118,72 g
Tuky55,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 753 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy14,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pri miernej teplote pečieme cca 45 minút. Krok 2: Necháme vychladnúť, vyklopíme. Krok 3: Chuťovo skutočne pripomína husaciu pečeň. Mám odskúšané aj s bravčovou pečeňou.

Zveřejněno 19. 4. 2009

Poznámka autora magdalenka

Recept som kedysi opísala z novín, u nás je v obľube ako súčasť studeného pohostenia. Je to dosť rozšírený recept, ale nakoľko som ho tu nenašla, pridávam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná husí játra II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Vn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná husí játra II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Vn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

;-) Magdi, v surovinách je sádlo na smažení - ale nenacházím nic, co by se mělo smažit - neměla by tam být třeba cibulka?

Nadja: :-8

Zobrazit 5 starších odpovědí

:yes:.Paštička je vyborna.:-K:yes:

bohdana: ja viem...:-K

casino: niekolkokrat som si musela precitat, kym mi to doslo....;-):-*

vybusna:
Znovu se chystám na zde tuto maškrtu a vidím vaši otázku.
Je slušné odpovídat celou větou, ale když tak učiním, mohl bych být za sprosťáka:-8;-)
Odpovídám tedy neslušně: Ano.:-*

casino: casino prosim Vas, keby ste ten platok na taniery postavil, stal by tak, ako ten Mircin na uvodnom fote????

casino:keby tu bola ikonka "srdiečko", tak vám ho pošlem, keďže nie je - tak len :-K!

magdalenka:
Prve jsem pekl při vyšší teplotě (podle odkazu chalupnice:-) vybusna: ) a bylo to poněkud cítit "spáleným" tukem:-//
Teď jsem dal na vás a zapekl při 150°C a dopékal při 125°C (celkem asi hodinu), + 20´ ve vypnuté troubě. Vo vnútri to malo 80°C a krááásně narůžovělou barvu a konzistenci jako máááslo:yes::yes::yes:
Falešná játra jsem podával stylově s falešnými brusinkami a pravou, nefalšovanou Mostardou z třešní. Moc jsme si pochutnali... Opravdu, vážně, fakt!:-))
Asi čtvrtinu jater jsem nemlel, ale pouze nahrubo posekal.
(výměna obrázku)

casino: Naozaj som poctená vašou správou aj hodnotením. Veľká vďaka za dôveru, vyskúšanie receptu aj odozvu.:-K Zdravím pani manželku aj Makronky.

Tak jsem to zvojtil:-((
Na srnce mám 2 formy ... Jedna špatně těsní... Při pečení těsta to nevadí, ale zde mi polovina sádla zdrhla; Na nedělní předkrm upeču zítra v tý druhý formě:-))
Paní casinové chutnalo a říkala, prý je to hotové foie gras;-) Baštila bez chleba a zapíjela cholagolem:-D
MAKRONKY po focení neříkaly nic, ale patrně jim taky chutnalo, protože mi nenechaly ani zbla;-)

...a je to v troubě.
Přesně podle rcp (+ 3KL Vegety) 175°C
Uvidíme, zítra ochutnáme...:-)

vybusna: pozri, štve ma to tak či tak...teraz obidve republiky vidia, aká som nespoľahlivá...;-(
Každopádne, také pekné ako Mirka, som to nemala nikdy. A myslím, že časť pečienky nechala na hrubšie pomleté, alebo len posekané.

:-p je super pridávam ti fotku a bodík:-):yes:+1

pralinkaaa, mám naozaj radosť, pretože tieto "husí játra" mám vo veľkej obľube...

včera jsem je dělala na svoji oslavu narozenin a byla jsem dokonce pochválena od obou svých babiček! moc děkuji za recept, bylo to vynikající :yes: přidávám i fotečku :-)

:-p Už jdu na to. Několika oklikami (od klikání) jsem se dostal až sem. Děkuju moc, jdu pro játra.:-K

Mirča, nepatrí to sem pod recept, ale akosi mi nedá...je tu recept na medové pláty, alebo ako sa to volalo, od smutne "známej" tiktak...a ako som sa sekla! Suroviny aj postup sa zdali v pohode. Fiasko, úplne sa mi to rozmočilo.
Možno pri prepisovaní z webu na web došlo k omylu, možno som ja niečo v postupe pokazila. Myslím, že väčšina z nás skúša novinky najradšej od nejakého "osvedčeného" autora. Preto som pri vkladaní ja mala malú dušičku.
Želám Ti samé úspešné pokusy v kuchyni!

Magdalenko:-)dnes ochutnal i švagr se švagrovou(a že ti mají nějak rozmlsané jazýčky;-)) moc si pochutnávali a říkali hmmm dobrý,dobrý.A to s tou odvahou.Myslím že o tom to není,jen si říkám že ať už sem kdokoli dá recept tak je to většinou odzkoušeno(i několikrát),a že sem chodí samí slušní lidé a nedali by sem něco nedobrého s opačným komentářem.Tak mám tak nějak důvěru k věcem sem vloženým a už za těch 15let praxe dokáži i odhadnout(snad;-)) jestli dané suroviny k sobě sedí a bude to fajn.A taky,když si to nevyzkouším na vlastní "vařečku:-D" tak se nikdy nedovím jaké to je a ochudím se tak o velké mňamky:-p:-p( a já novinky strááášně ráda;-):-))) A děkuji za pochvalu:-8

Vybušná, ja si myslím, že áno...teda tipujem, nemám odskúšané. Ale zamrazujeme všetko možné...Ak vyskúšaš aj to mrazenie, daj vedieť, prosím!
Ďakujem za záujem a želám príjemný zvyšok dňa.

velmi ma laka tento recept......myslite, ze by som mohla hotovy vyrobok dat zamrazit?..

Mirča, krásne fotky, krásne by som si dala!!! Si šikovná a zároveň odvážna, že si na rodinnú oslavu pripravila niečo pre Teba nové a neodskúšané...
A výrok mužovej mamky hovorí za všetko...preto som ozaj rada! ;-)

Vypadá opravdu moc hezky:yes: Já ji vyzkoušet nemůžu skrz cholesterolu, kdybych ji udělala pro rodinu, tak jak se znám, bych se neudržela:-)):-p

Tak už jsem dodala zbytek a posílám i boďku;-).Včera jsem je nabídla jako stud.pohoštění na domácí oslavě a sklidili velký úspěch:-p,chlapi si mlaskali a my ženské taky-jen potichoučku:-p-.Manželova maminka pronesla mezi sousty-"je to dobrý a takový žravý,viď?-a to myslím že hovoří za vše;-).Ona si totiž přísně hlídá linii a i když jsem jí prozradila co všechno se v nich nachází za ingredience,pousmála se a papala dál:-D.Posílám od všech boďku,ale myslím že se načte opět jen ta jedna jediná:-D a myslím že to bude i dobrý dárek pro kamaráda k narozeninám,ale v tomto případě už z dvojité dávky:-))

Magdalenko:-)Už jsou tam a ještě přidám na řezu-až do toho říznu:-D:-D

Magdalenko:-)tak už pomalu chladne:-pna kuch.lince.Dělala jsem ve formě na srnčí hřbet,šlo to krásně vyklopit,drží tvar a hříšně krásně voní po celém bytě(až do ložnice-jak mám takhle usnout:-(;-):-D.Hned zítra dodám fotečky toho mého snažení.

:-O:-p:yes:

Jiřko, i tak, klobou dolů, hned bych si dala!:yes:

Jiřinko, mala som malú dušičku, priznám sa, keď som to sem dávala. Potešilo ma, že si nabrala odvahu a vyskúšala. Ja vymazávam dosť silno masťou - sádlem a vysypem. Až po vychladnutí vyklopím a krájam.
Ak si spravíme lokše - placky na sucho pečené na platni (zo zemiakového cesta), tie omastíme masťou, natrieme týmito játry, k tomu kyslá kapusta, feferónka, uhorka, pohárik burčiaku - máme špecialitu (teda napodobneninu) z okolia Bratislavy, Malé Karpaty, vinárska oblasť známa na jeseň husacími hodami. Kája Mařík by určite povedal, kam to ide hneď...:-)

Udělala jsem je,je to dobrota,jenomže když zapomenete jako já jak chutnají husí játra :-D:-D:-D,tak se to těžko hodnotí :-)):-)).Udělala jsem jednu chybu,že jsem to nedala do formy,ale do skleněného pekáčku a šlo to špatně vyndat i když jsem měla pekáček vymazaný a vysypaný :-//

Dobrý deň, ďakujem za prejavený záujem. K Vašim dotazom: je to určite menej zdravá vec, ale chutí...raz za čas človek niečo také prežije bez úhony...
Mirčo, je to na Tebe, čo tam pridáš, ja by som nepridávala určite nič, kvôli tej ilúzii husacej pečienky. Teplota asi tak 180 - 200 stupňov, nepoviem, Ti presne...sleduj trúbu...Ja "játra" chystám práve na rodinné akcie, keď nás je viac. Zásadne nerobím chlebíčky a studené misy. Dopredu si nachystám napr. toto, (vyklopené z bábovkovej formy vyzerá ozaj efektne), hubový nákyp, šalát z cizrny, pečený cibuľový, kapustový, šopský a pod. Potom iba upečiem čerstvé rohíky a bulky a teraz už aj zelňáčky.
Václave, odskúšaj! Finančne to nie je nákladné. A Tvoje velebenie by veľmi pohladilo moje ego...;-)

Magdalenko. Zbožňuji kachní a husí játra ( i paštiky) a zvláště jsem si je vychutnával v Maďarsku ( tam je mají supr). Mám je rád jen tak v sádle(na chleba) když se peče husa, nebo kachna. MŇAM . Tohle zkusím. Když se to povede a bude to alespoň opravdu trochu připomínat husí játra, tak tě budu vždy velebit, když je budu dělat a hlavně jíst. +bodík :-p

Magdalenko:-)ten recept vypadá tak úžasně "nezdravě";-):-D že výsledný produkt musí být báječně mňam:-p.Hned při první větší sešlosti(už se jedna blíží mílovými kroky:-))) vyzkouším a věřím že si všichni přítomní pochutnají.Hned pak dám vědět jak chutnalo,ale určitě potvrdím jen to co zde píšu už teď;-):-)
Jen mám otázečku-dá se do směsi před pečením přidat najemno krájená zelená(jarní)cibulka a mírná teplota je asi tak 150°C?Děkuji:-)

Vyzkouším,vypadá to zajímavě :-p:yes:

Tématické fráze:
falešná husí játra, husí játra, falešné husí játra, husí játra recept, kachní játra v sádle, husí játra v sádle, falešná husí paštika, pečená kachní játra, husí játra recepty, falešné kachní játra, kachní sádlo, husí sádlo s játry, falešná kachní játra, recept na husí játra, husí speciality, husí játra se sádlem, husa recepty pomalé pečení, husí sádlo, husi jatra cena, lokše s husími játry recept

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, šlehačka, sádlo vepřové, sůl, koření, sádlo, strouhanka

Přidat fotografie receptu