Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 432 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,41 g |
Tuky | 23,23 g |
Vláknina | 11,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,24 g |
Sůl | 8,04 g |
Sacharidy | 16,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca 12 h namočte, slijte, dejte vařit do čerstvé vody s bobkovým listem na cca 45 minut a až ke konci osolte.
Krok 2: Bylinky a namáčení omezují případné nadýmánín, tak to nepodceňujt.
Krok 3: Slijte uvařené fazole a na cedníku nechte vychladnout.
Krok 4: Odeberte potřebné množství luštěnin a zbytek zamražte.
Krok 5: Pokud nemáte jinou možnost, použijte fazole z konzervy, ty slijte, propláchněte a nechte okapat.
Krok 6: Na středním plameni pomalu osmahněte na oleji cibulku s půl lžičkou soli do zlatova za občasného míchání.
Krok 7: Cibule začne zhruba po 15 minutách karamelizovat a v ten okamžik přidejte fenyklová semínka, promíchejte a ihned vsypte i fazole, zbylou půl lžičku soli a tak 2 lžíce vody. Směs jen prohřejte a přemístěte do mixeru (food procesoru nebo do vyšší misky s ponorným mixerem).
Krok 8: Vymixujte ne zcela do hladka.
Krok 9: Když budete přidávat bonusové lahůdkové droždí, chia či slunečnicová semínka, tak je tam dejte ještě před mixováním a přilejte tak panáka či dva vody.
Krok 10: Já nakonec přidla skoro půl hrnečku. Semínka totiž do sebe nasáknout tekutiny a pomazánka by se bez přidané vody hůř mazala. Vodu přidávejte postupně. No a máte hotovo. Fakt snadné a velmi rychlé!
Zveřejněno 9. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmv2
Moje poznámka
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmv2
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 6 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 9 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 14 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 14 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 16 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 17 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 17 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 18 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
příprava černých fazolí,
cerne fazole recepty,
jak vařit černé fazole,
jak varit cerne fazole?,
voda z uvarenych fazoli pouzit?,
pomazanka zfeniklu,
karamelizovaný cibule,
fazolová pomazánka recept,
pomazánka z černých bílých fazolí,
spravna priprava cernych fazoli,
cerné fazolemi,
pomazánka z černých fzolí,
kadlíkovy konzervy,
co uvarit z cernych fazoli,
drcené fazole,
míchání cibule v oleji,
černá fazole jak ji vařit,
fazole černé oko recept,
pmazánka z černých fazolí,
recept smes fazole černe oko
Suroviny:
olej,
cibule,
sůl,
semínka fenyklová,
fazole černé,
semínka slunečnicová,
droždí lahůdkové,
semínka chia
Komentáře