Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Madla Novak Madla Novak

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 432 kJ /
342 kcal
Bílkoviny12,41 g
Tuky23,23 g
Vláknina11,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,04 g
Sacharidy16,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca 12 h namočte, slijte, dejte vařit do čerstvé vody s bobkovým listem na cca 45 minut a až ke konci osolte. Krok 2: Bylinky a namáčení omezují případné nadýmánín, tak to nepodceňujt. Krok 3: Slijte uvařené fazole a na cedníku nechte vychladnout. Krok 4: Odeberte potřebné množství luštěnin a zbytek zamražte. Krok 5: Pokud nemáte jinou možnost, použijte fazole z konzervy, ty slijte, propláchněte a nechte okapat. Krok 6: Na středním plameni pomalu osmahněte na oleji cibulku s půl lžičkou soli do zlatova za občasného míchání. Krok 7: Cibule začne zhruba po 15 minutách karamelizovat a v ten okamžik přidejte fenyklová semínka, promíchejte a ihned vsypte i fazole, zbylou půl lžičku soli a tak 2 lžíce vody. Směs jen prohřejte a přemístěte do mixeru (food procesoru nebo do vyšší misky s ponorným mixerem). Krok 8: Vymixujte ne zcela do hladka. Krok 9: Když budete přidávat bonusové lahůdkové droždí, chia či slunečnicová semínka, tak je tam dejte ještě před mixováním a přilejte tak panáka či dva vody. Krok 10: Já nakonec přidla skoro půl hrnečku. Semínka totiž do sebe nasáknout tekutiny a pomazánka by se bez přidané vody hůř mazala. Vodu přidávejte postupně. No a máte hotovo. Fakt snadné a velmi rychlé!

Zveřejněno 9. 1. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Více inspirací, informací a fotek najdete na webu www.korenizivota.com

Tento konkrétní recept naleznete ZDE:

http://www.korenizivota.com/pomazanka-z-cernych-fa...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmv2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmv2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
příprava černých fazolí, cerne fazole recepty, jak vařit černé fazole, jak varit cerne fazole?, voda z uvarenych fazoli pouzit?, pomazanka zfeniklu, karamelizovaný cibule, fazolová pomazánka recept, pomazánka z černých bílých fazolí, spravna priprava cernych fazoli, cerné fazolemi, pomazánka z černých fzolí, kadlíkovy konzervy, co uvarit z cernych fazoli, drcené fazole, míchání cibule v oleji, černá fazole jak ji vařit, fazole černé oko recept, pmazánka z černých fazolí, recept smes fazole černe oko

Suroviny:
olej, cibule, sůl, semínka fenyklová, fazole černé, semínka slunečnicová, droždí lahůdkové, semínka chia

Přidat fotografie receptu