Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušličky

Linecký základ, lahodný máslový krém a vrchní skořápka z marcipánové hmoty. To jsou tyto dokonale vypadající sladké mušličky. Nenechte se odradit jejich náročnější přípravou, chuťově vám to mnohonásobně vynahradí.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LIDKA LIDKA

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 2 hodiny odležení marcipánové hmoty

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení marcipánové hmoty)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 301 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny27,86 g
Tuky76,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy356,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Linecké upečeme ve formičce mušličky. Krok 2: Vrchní marcipánové díly vytlačujeme také v této formičce, kterou můžeme před plněním vysypat sušeným mlékem, aby šly lépe vyklepnout. Těsto můžeme nechat 2 hodiny odležet v ledničce a poté tvarovat. Vytvarované kousky necháme uležet do druhého dne. Krok 3: Obě půlky mušličky pak spojujeme máslovým krémem (viz poznámka). Střed ozdobíme marcipánovou kuličkou a hotové vložíme do papírového košíčku. Krok 4: Mašličky (viz foto) jsou ze stejných surovin, jako mušličky. Z lineckého vykrojíme na základ oválek, který polijeme čokoládovou polevou a marmeládou. Na něj pak přilepíme vrchní mašli z marcipánové hmoty. Růžovou část potom doděláme na hotové mašličce.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 19. 4. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jVP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Také mi to nešlo vyklepnout. Těsto jsem dala na dvě hodiny do ledničky a formičky jsem vysypávala sušeným mlékem. Pak to šlo vyklepnout.

Prosím o radu. Vůbec mi nejde ten "marcipán" z formičky vyklepnout - ani když sem dala na chvilku do mrazáku ani z formičky vysypané cukrem.

Zdeňka: nemáte ten marcipán řidký a do mrazáku se to nedává,nedělá mi to problém to vyndat z formičky

Dělám podobně, přidávám kokos a citronovou šťávu - nejsou jen sladké. Jinak, když jsem dnes "proběhla" Vaše pečení a zdobení, hodně se mi libí, žádné přeplácané barvičky. Decentní, krásné chválím, připomněla jste mi maminku,také jsme dělali ovoce potahované mléčnou hmotou, jen místo žloutků používáme bílek.:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

:-O:yes:

Tak to je paráda! Dávám bodík :yes:

vypadají krááásně...perfektní na nějakou oslavu dávám bodík;-):yes:

Lidko, mušličky je lepší nechat uležet? Anebo není třeba. Jedná se mi o ten vrchní díl. Jsou krásné. Posílám bodíka.:yes:

Taky jsem se dívala, že jsou moc pěkné:yes:

To je nádhera!! To si uložím, ikdyž si myslím, že bych to nikdy neměla tak krásné. Plusík!:yes::yes:

Lidko mooooc děkuju, jsou krásné mušličky, ukládám, vyzkouším a bod posílám :yes:

Tématické fráze:
muslicky cukrovi, cukrovi mušličky, vánoční cukroví mušličky, vánoční mušličky, marcipánové mušličky, máslové mušličky, mušličky s marmeládou, krém do mušliček, ořechové mušličky, cukroví-mušličky, mušličky s krémem, mušličky s ořechovou náplní, mušličky vánoční, cukroví z marcipánu, náplň do mušliček, linecké mušličky, mušličky vánoční cukroví, mušličky cukrový, cukrový mušličky, cukroví - mušličky

Suroviny:
těsto linecké, cukr moučkový, mléko sušené, máslo, bílek, olej, krém máslový, marcipán

Přidat fotografie receptu