Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný páj - koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karin9

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 512 kJ /
4 186 kcal
Bílkoviny50,32 g
Tuky256,08 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy401,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin na těsto vypracuji těsto které dám odpočinout do lednice. Těsto pak rozdělím na 2 poloviny. Krok 2: Jednu polovinu dám na vymazaný plech, propíchám vidličkou (vyválím asi tak 3 mm tloušťka) a druhou vyválenou polovinu si nechám na překrytí koláče. Krok 3: Náplň do koláče:
Oloupaná a nastrouhaná jablka posypaná skořicí a cukrem naskládám na první polovinu a zaliji roztopeným máslem s cukrem a citronovou šťávou. (nechávám to zkaramelizovat a nakonec vmíchám citronovou šťávu). Krok 4: Překryji druhým plátem a ten potřu rozmíchaným vajíčkem. Pečeme na 180 °C cca 40 minut. Hotový páj necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 11. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný páj - koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKBM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný páj - koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKBM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá jednoduše,ale nakonec zklamání.Těsto se po upečení drobí,koláč nedrží pohromadě.;-(;-(;-(

:no:

Já to válím hladkou skleničkou přímo v té formě ( dortová forma ) zbytek mokrýma rukama. A tu vrchní placku dám trochu ztuhnout na mrazák a pak vyválím na válu na folii posypané hl. Moukou a vykrojím podle obruče dortu placku a tu jen převrátím nahoru a folii stáhnu. Pokud se to trhá tak stačí přidat trohu mouky ;-)

Také jsem dnes pekla, chuť výborná, ale na plech(jak se píše v receptu) je to málo těsta(dávka je na kulatou dortovou formu), tak jsem těsto dala jen do spod. A jak psala Madlina, pro vylepšení jsem jablka pokapala rumem:yes:

madlina: také jsem pekla o víkendu, těsto jsem vyválela, ale nešlo přendat do formy strašně se trhalo,nakonec jsem ho vyválela malým válečkem přímo ve formě. :-( Ten vršek jsem musela dát rozkouskovaný.Výsledek nebyl špatný koláč, chutnal výborně... ;-)

Upekla jsem, jak jsem avizovala. Jenom nechápu jak to Karin9 rozvalovala, plácala jsem to těsto do formy po kouskách. Koláč je výborný, ale ten vzhled - myslím ten mého koláče.

Vypadá moc dobře, mám košík jablíček, tak zítra upeču. Už se na něj těším... :-*

Hezký koláček. . . dala bych si s chutí. :-8:-p
Jen když vidím slovo "páj", vzpomenu si vždy na našeho dětského doktora, který říká, že by nemohl žít v zemi, kde neumějí štrůdl. ))) Posílám bodík. :yes:

Udělila jsem bodík a určitě to bude náš koláč na nadcházející víkend.Taky se mi líbí to množství mouky 300 gr.A pro vylepšení pokapu ta jablka ještě rumem. :yes::yes:

Tématické fráze:
americký jablečný páj, jablecny paj, jablečný páj recept, koláč páj, paj kolac, apple paj, americký páj, jablečný koláč, paj, jablečný koláč páj, páj koláč s s jablky, jablečný koláč ze sádla, jablečný koláč se sádlem, americký koláč páj, páj koláče, jablečný koláč sádlo, páje recept, kolac americky paj, jablečný koláč - páj, recept na jablecny paj

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sádlo, sůl, jablko, cukr krupice, skořice, šťáva citronová, cukr třtinový, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu