Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konzumní chléb - rychlý

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

santa

Středně náročný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 053 kJ /
3 598 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky18,40 g
Vláknina53,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,02 g
Sůl25,00 g
Sacharidy721,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Krok 2: Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou nebo potravinarskou folii, aby neoschlo a nechame 30 min zrat. Krok 3: Po vyzrani testo rozdelime na dva dily. Z obou dilu vypracujeme na pomoucnenem vale bochanky. Timto postupem vytlacime z testa prebytecny vzduch a stridka chleba bude rovnomerne porezni. Vytvarujeme do forem a nechame 50 min kynout. Krok 4: Troubu vyhrejeme na 250°C, orosime ji rozprasovacem, vlozime formu, po 3 minutach troubu odvetrame tak, aby unikla prebytecna para. Stahneme teplotu na 180°C a peceme 35 - 40 minut.

Zveřejněno 15. 1. 2016

Poznámka autorky santa

Drozdi pouzivam susene, takze CL je 5 ml i 5 g.

Prevzato : Kouzlo kuchyne Cech a Moravy aneb dedictvi nasich babicek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní chléb - rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrVr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní chléb - rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Napriek kontroverzným komentárom som chlieb urobila. A neľutujem, je výborný. :yes: Akurát som chlieb potierala vodou v polovici pečenia a po vybratí z rúry. Nič nie je samozrejme mokvavé, vodou sa potiera, nie polieva. Z cesta som pekne vzduch vytlačila a o to lepšie kysnul ďalej. Ale skutočne mi chutí. :yes:;-)

santa: Tak tohle určitě doslova opsané není. Nebo v tiskárně chyběly "hacky a carky". :-D

santa: Váš recept som pri aktivácii opravovala a nechápem, prečo ste ho teraz napísali znovu v pôvodnom strave a donútili ma to opravovať znova. Ďakujem.

Presne opsala,dle knihy,ktery jsem uvedla jako zdroj....Zkuste si ji koupit,nebo precist...Pak na kritiky lze reagovat..

casino. Člověče je to zvláštní, já přišel u nás ve firmě do kuchyně a kuchař dělal knedle. Vyválel a vytahoval to do špiček, ty pak zmáčkl a prasklo to jako když na bublinkové folii zmáčkneš tu kuličku. Ptal jsem se co to dělá a on mně řekl, že vymačkává vzduch. Dělá perfektní knedle a já koukal ve svých 71 letech jak blázen. To jsem nikdy neslyšel a ani neviděl. Tak se nedivíš sám.:-?:-?

recept je dobrý,peču jako základ chlebových placek,ale je to odfláknutý popis :no:

santa: opravila ho moderátorka ;-);-)a dalo jí to zabrat ;-)
Slanou vodou potírám chléb a nestalo se mi, že bych z něj měla břečku. Že na něj nevyliju kýbl vody, je snad logické ;-);-)
casino: ale když hnětete těsto znova, tak aby se lépe a znova nakynulo ne? Já vím, že autorka se asi nevyjádřila nejpřesněji, ale myslím, že je jasné, že jde o další lepší kynutí.

"Po vyzrani vyklopime, prohneteme testo, aby se vytlacil vzduch."
Aby se vytlačil vzduch???:-O
Tak to jsem ještě neslyšel, že kynuté těsto se hněte proto, že aby se vytlačil vzduch...
No, ale já už hůř slyším;-)

Popsala jsem zakladni postup,lze i fantazie,skvarky,osmazena cibule,cesnek,susena rajcata,olivy,zadelane podmaslim,pivem...proste,lze i bez pekarny si udelat chleb...nikdy nepotirat slanou vodou,chleb je brecka,zmokva...

Mi se zda celkem normální postup, chleba bych podle toho upekla;-)

V poho,opravila,nelibi...Ja vam ho preci nenutim...Nam chutna a kort na chalupe,kde se pece sporak.??...Z meho detstvi,kamna,na drevo,plotna jak krava a trouba...A kort okraje z domacich nudli,na ne polozit...mnamka...:-)

Divně popsaný mám lepší recept :no:

Co je na něm rychlého? Klasický poistup, ne?
A nehezky popsaný po:-Sstup

Tématické fráze:
rychly chleb, rychlý chleba, recept na rychlý chleba, rychlý recept na chleba, rychli chleba, konzumni chleb recept, rychly chleba recept, rychly chleb recept, rychlí chléb, recept na rychlý chléb, recept na konzumní chleb, chleba rychli, recept na rychlí chleba, chléb konzumní, chleb konzumni recept, konzumní chleba recepty, na chalupe recept na chieb, konzumni chleba recept, rychlí domácí chléb, rychlý recept na chléb

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná, ocet, sůl, droždí čerstvé, kmín celý, voda,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu