Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 165 min

165 min (165 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 866 kJ /
2 836 kcal
Bílkoviny198,86 g
Tuky167,44 g
Vláknina63,65 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,20 g
Sacharidy72,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme ne větší kostky. Krok 2: Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Krok 3: Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme koření a vrátíme maso. Krok 4: Podlijeme vínem, případně přidáme vývar, aby maso bylo do poloviny ponořené. Krok 5: Přikryjeme a dáme do trouby na 160 °C Občas pomícháme a pečeme 2-2,5 hodiny do měkka. Já jsem maso vytáhla a ponorným mixérem projela, ale není to nutné, hodně to zhoustne. Krok 6: Než se maso upeče, uvaříme brambory s celerem, solí a libečkem. Měkké ušleháme s horkou smetanou a máslem dohladka.

Zveřejněno 16. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mx43

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mx43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tara23: To mám radost, děkuji moc:-K:-K

Dnes jsem vařila pro návštěvu, když jsme dojedli, zet jen řekl "Bylo to famozní". Já se k němu přidávám;-), miko děkuji za recept<3:-K.
Jen jsem pekla maso svázané vcelku.

Pane jo, jsem nadšená. 👌 Moc jsme si pochutnali… 😋 Děkuji a krásné dny přeji. 😊

joj to je božský pohled na úžasnou dobrotu:yes::-D

Moc pěkné:-p:yes:

t.omis: i já:-D Jak píše t.omis, za tohle bys zasloužila bodů víc!! Co naplat, můžeš dostat jen jeden;-)

Nejraději bych dal 100bodů, ale bohužel jde jen jeden. Hovězí krk, skoro doposud neznámé, je luxusní a dokonce jsem z něj udělal i steak a prostě byl výborný. Hlavní je, že je i cenově dostupný. Měl bych strach koupit maso za 600,-/1kg a pak experimentovat.

Bibinka: Jo jasně:-O děkuji za upozornění i za komentář. ;-):-K:-K

Miko59, nemáš chybičku ve třetím řádku ingrediencí? máš napsáno kořenovou cibuli, nemá tam být kořenovou zeleninu, protože u toho máš mrkev, petržel a celer? Je to jen malá chybka, tak na to jukni, třeba si to já vysvětluji špatně;-)Jinak 3.bod, vypadá to dobře a dobré to bude:yes:

Líbí se mi to - hovězí na víně dělávám dost často, většinou mi ale dvě deci vína nestačí;-):yes:

Dělám hodně podobně, tady to je velmi variabilní recept a krček dobré masíčko ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí krk recepty, hovězí krk, pečený hovězí krk, hovězí krček, hovezi krk recept, hovězí krk příprava, hovězí krk na zelenině, hovězí krk cena, jak pripravit hovězí krk, pečený krček, hovězí krk pečený na zelenině, recepty z hovězího krku, hovězí krk na z celeru, květákovo celerové pyré, recept na hovězí krk, recepty na hovězí krk, hovězí veverka recept, jak připravit hovězí krk recepty, hovězí krk s bramborovou kaší, hovězí krk top recepty

Suroviny:
krk hovězí, cibule, zelenina kořenová, celer, sádlo, hořčice dijonská, víno červené, vývar, paprika čerstvá červená, koření nové koření, chilli, pepř, brambory, celer, smetana, máslo, libeček čerstvý, sůl

Přidat fotografie receptu