Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové pirohy

Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po přečtení receptu se všem milovníkům brynzy začnou sbíhat sliny.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bonifac bonifac

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 80 kusů

80kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 622 kJ /
2 300 kcal
Bílkoviny91,14 g
Tuky48,83 g
Vláknina16,45 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,13 g
Sacharidy365,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto ako na rezance. Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Krok 2: Plnka: 2 zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nastrúhame na jemno. Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou. Krok 3: Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy. Krok 4: Pirohy varíme v osolenej vode. Krok 5: Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou, poprípadne s kyslou smotanou.

TIP: Jak udělat domácí těstoviny

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky bonifac

Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g573

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g573

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Výborný! Jen teda raději 2 bryndzy!☺️

bryndzu máme rádi a pierogy (či pelmeně ) také - vařím doma a dáváme si je, když jedeme do Polska, takže vyzkouším

Pirohy s bryndzou u nás máme radi a veľmi. Do cesta pridávam aj trochu varený nastrúhaný zemiak, cesto je mäkšie. Ak cesto robím z 500 g múky, bryndze dávam tiež oveľa viac ako je uvedené v recepte, asi tak 300 g. Bryndzu zmiešam s nastrúhaným vareným zemiakom, soliť netreba, nepridávam nič, na vrch vyškvarená údená slanina, kyslá smotana a pažítka alebo kôpor. Ak nevadí, pridávam fotku.

Honey Bunny 4. 8. 2017 07:44
magdalenka: a můžete někam na toprecepty prosím Váš recept napsat? Mám muže ze Slovenska a je to jeho srdeční jídlo, bohužel ho neumí a já pátrám po receptu právě se strouhanými bramborami v těstě, ale aby tam byl správný poměr surovin - při mém prvním i posledním pokusus se mi těsto dost lepilo. Děkuji moc předem :-)

Naprosto luxusní záležitost.Sice trochu pracnější,ale výsledek stojí fakt za to:-p.Akorát jsem si upravila náplň.Na 2 brambory se mi zdálo 125 g brynzy málo,takže jsem přidala minimálně jednou tolik.Takže tak 250-300 g.Ale samozřejmě záleží na chuti každého;-).A to množství 80 ks taštiček je dost zavádějící:-O.Záleží samozřejmě na velikosti.Použila jsem největší formičku na taštičky,která se běžně prodává v sadě 3 ks a bylo jich 28 ks.

Nejlepší jídlo, které znám. Určítě ale bez vegety - nic proti ní, ale do piroh - ofof:no::no:

Uvařila jsem a protože nemám po ruce brynzu a nechtělo se mi ji draho kupovat, udělala jsem náplň z nivy, tvarohu a brambor. Výsledek byl velmi jedlý ale příště seženu brynzu.

Pirohy ma naučil variť moj zlatý švagor, ale robíme ich z uvarených zemiakov a miesto pažitky tam dávame kopor a sú vyníkajúce. Na budúce je zkúsim urobiť podľa vás;-):-))

Pirohy u nas na salasi sa robia z polohrubej muky,mlieka a trochu soli..
co sa tyka naplne tak sa uvaria klasicky zemiaky bez šupky a prida sa do nich bryndza...

Ja len toľko,že toto nie je recept na originálne pirohy zo salaša a nie je to ani snaha ich napodobniť alebo zmodernizovať ale je to recept na pirohy,ktoré máme radi mi doma :-) a tej vegety tam nie je toľko aby to nejako zmenilo chuť je tam len namiesto soli :-)a možno na niektorom salaši tiež používajú vegetu len o tom nevieme :-)a súhlasím s tebou Merylas :yes:

Tejaja, já jsem napsala taky svůj názor;-) Někdo Vegetu nepoužívá vůbec, někdo občas a někdo do všeho :-)

Merylas, ja som si len dovolila povedať svoj názor, to pre tých, ktorí recept nepoznajú. Vegeta všade ...:-//

Veronika je ale nevařila na salaši, si myslím :-D Ono většinou si každý něco poupraví , přidá, nebo ubere podle svých představ a zvyklostí. Možná, kdyby měly naše babičky k dispozici Vegetu, tak by ji tam taky přidaly:-D

bonifac, to je pravda, každý má inú chuť:-D;-) Len mi je ľúto, keď sa jedlá našich babičiek a prababičiek modernizujú, je to škoda. Na salaši ti do bryndzových pirohov vegetu určite nedajú.;-);-)

:-p

...a když náááhodou zbydou, tak studené naskládat do pekáčku, zalít rozpuštěným máslem a dorůžova zapéct...:-):-)

Tématické fráze:
bryndzové pirohy, pirohy s bryndzou, pirohy, brynzové taštičky, brinzove pirohy, recept na slovenské pirožky z bryndzou, slovenské pirohy, brindzové pirohy, brynzové pyrohy, taštičky s brynzou, pirohy s brinzou, brynzové pirožky, pirožky s brynzou, pirohy recept, bryndzove pirohy recept, pirohy plněné brynzou, pyrohy s brynzou, formička na pirohy, pyrohy s brinzou, recepty s brynzou

Suroviny:
mouka hladká, voda, vejce, sůl, brynza, brambory, vegeta, pažitka, slanina, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu