Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 343 kJ /
3 906 kcal
Bílkoviny150,05 g
Tuky67,00 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 586 mg
Sodík 7,84 g
Sůl19,48 g
Sacharidy659,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Krok 2: Vše pokapeme trochou olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si akorát pozor, aby se Vám dýně nespálila. Jakmile jsou kousky měkké, necháme je vychladnout a poté je vhodíme do mixéru. Dýni rozmixujeme na hladké pyré. Krok 3: Rozmixovanou dýni přendáme do misky a přidáme k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl. Krok 4: Pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se Vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučených rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1-2 minuty. Krok 5: Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte. Krok 6: Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.

Zveřejněno 18. 2. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNql

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásný recept <3

Nám moc chutnají :yes: :-)Masožravci je jedí jako přílohu k masu. Mně chutnají se zeleninou.Děti vidí dýni a už křičí :"Noky.":-D

Kombinácia dyne s ricottou sa mi páči. :yes: Ukladám. ;-)

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
dýnovo bramborové noky, ricottove noky, dynovo-bramborove noky, ricotove noky, dýňovo bramborové gnochi, noky se šalvějovou omáčkou, dýńovo-bramborové noky recept, ricotove noky se špenátem a slaninou, ricotove noky se špenátem, dynovo ricotové noky, dýňovo-bramborová noky

Suroviny:
pyré dýňové, sýr ricotta, sýr strouhaný, vejce, mouka, sůl, sýr gran moravia, šalvěj čerstvá

Přidat fotografie receptu