Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bonifac bonifac

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 742 kJ /
3 285 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky123,89 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy449,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek (ohřáté mléko, droždí, lžička cukru). Vše spolu smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 20-25 minut. Krok 2: Mezitím připravíme nádivku. Umeleme mák, přidáme moučkový cukr a mléko. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme olejem. Natřeme ho náplní a srolujeme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a propícháme vidličkou. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C cca 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájíme.

Zveřejněno 20. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZGE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (88)

Včera večer jsenm zkoušela,mám hodně máku,tak padl výběr na tenhle a byl moc dobrý.Akorát jsem nepotírala vejcem,ale rozpuštěným máslem.Posílám bod a fotečku:yes::-K/snad mi to půjde,jaksi mi to blbne/

Určitě ano - jen pak to nebude makovník, ale jablkovník ;-)

dobry recept, co dat jablecnou napln, slo by to?

Rebí, domácí vajíčka nemám, ty kupuji, ale do makové náplně dávám rybízovou marmeládu, protože mě to tak naučila moje babička, povidla mě nenapadla, ale tta tedy vyzkouším jindy, určitě se jimi nic nepokazí, díky za pochvalu.

Ivi:-Kpřilákalo mě to tvé foto:-8:yes::yes:krásně upečeno:yes::-*:-Kdomácí vajíčka,což;-):-?co kdyby se k té makové plňce přidalo trochu domácího povidlí:-p;-):-?

Bonifac, na přání mého muže jsem upekla makovou točenou buchtu podle tvého receptu, hledala jsem recept, kdy je těsta jen na jeden točený závin a tenhle tvůj mi padl do oka. Moc se povedl, přidávám obrázek a samozřejmě i bodíka:yes:

Míšo, tak snad příště:-) Jednou se to těsto podařit musí;-):yes:

tak jsem ho upekla z toho nevykynuteho testa, snist se to sice mozna da, ale jen spis z nouze z chuti na sladke. Je to tuhe a testo slaboucke.

Tak jsme si tu navzájem krásně pomohli, k dalším dobrým receptům:-D. Tak ať se nám vede;-).

mej se isahu a diky za rady

:-)):-D pecu rada, ale jak se nedari tak je to des

no, a já tu s vámi už skoro 1/2 hod. přesluhuji :-D tak já mažu domů a zase sem hupnu ;-)

Michalo, a už v tom lítaš jako my :-D:-D tohle zkusím...ježiši a tohle taky...a tohle je taky hezký...:-D:-D:yes:

Jezisi Mirco to vypada taky dobre to musim taky zkusit

chvilku jeste pockam a pak to zkusim z toho nevykynuteho testa, holt to kdyztak vyhodim. Tve testo urcite zkusim Isahu

Tématické fráze:
kynutý makovník, makovník od babičky, tvarohový makovník, makovník z kynutého těsta, makovník s tvarohem, recepty-makovnik, makovnik na plech, makovnik bez mouky, makovník z celého máku, makový závin kynutý od babičky, makovník kynutý, dobrý makovník, testo na makovnik, jak se peče makovník, tvarohový závin kynutý od babičky, nevykynuté těsto, kynutý makovník recept, makovník-recept, makovnik s kynuteho testa, kynuté těsto na makovník

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, máslo, droždí, mléko, sůl, olej, žloutek, mák, cukr moučkový, mléko

Přidat fotografie receptu