Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salko koláč

Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich kouzlo. Jen dejte pozor, abyste upekli dostatečně velký plech.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bonifac bonifac

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez vaření Salka

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez vaření Salka)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 127 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny63,45 g
Tuky287,96 g
Vláknina13,66 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 515 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy245,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť. Krok 2: Cesto: Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Krok 3: Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 °C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladiť. Krok 4: Vychladené Salko ochutíme kakaom a Nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke. Krok 5: Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 20. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salko koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjAG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salko koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjAG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tohle byla velká dobrota! Udělala jsem podle receptu, těsto jsem vylila na velký plech. Po upečení jsem jen překrojila na dvě poloviny, namazala krémem, dala obě poloviny s krémem na sebe, posypala čokoládou. Takže žádné překrojování a výška piškotu byla tak akorát. Díky, uloženo jest!
:yes:

Jedna malé vychytávka na vaření Salka. Pokud máte "papiňák", vařte Salko v něm. Stačí 1/2 hodinka a je hotovo.

Též mám malou vychytávku na vaření salka:-)
Min. 1x týdně vařím drůbeží skelety pro smečku. Když potřebuji, tak do hrnce k masu přihodím plechovčičku a než jde maso od kosti, tak je salko "zralé" tak, že jde posléze do sladkosti...:yes:
No, asi by šlo vařit v lecčem, že :-D

:yes:těsto jako na roládu,může být úžasná s tímto krémem <3

Upečno,natřeno a nyní se chladí. Již teď můžu říct,že je výborný :-) :yes::yes::yes:

Velmi tazko rozrezatelny kolac, s toho mnozstva muky cesto bolo tenke, aj ked som si upravila a zvysila davku, salco roztecene.., chutovo by bol dobry, ale urcite by som davku na cesto robila 2 nasobne na 2 plechy:-((

ve to užasný kolač:-((

je velmi dobri a lachký :-D:yes: hnet jak sa upiekol sme ho ziedli s mamkou a bratmi a sestrami

prave idem varit salko kolacik vyzera uzasne uz teraz som zvedava:)dufam, ze mi nebude tiect doteraz som vzdy robila zo salkom mala som ho rozteceny:(:-((

Bocianová 16. 2. 2011 11:29
bylo toho malo :)

Naprosto vynikající!Díky za recept, moc nám chutnal!

ja som to nebrala ako kritizovanie :-)) len som napísala,že síce vyzerá,že je sladký ale v skutočnosti je akurát :-) a s tými arašidmi je to dobrý nápad :-) poprípade ak má doma niekto arašidové maslo može ho použiť namiesto nutelly a bol by to taký arašidový slako koláč :-))

Bonifac, já jsem váš recept nekritizovala. Pod každým receptem vždy uvítám takové komentáře, ve kterých jsou různé rady, zkušenosti a vychytávky od jiných kuchařinek. Takovéto rady jsou k nezaplacení. Proto i já jsem v předešlém komentáři napsala své zkušenosti. A na základě takovýchto komentářů si pak návštěvník těchto stránek vybere, jestli bude dělat recept přesně podle autora, nebo dá i na rady ostatních.;-)

drobenka:to maslo tú plnku zjemní a je to vyvážené tou piškótou takže je to tak akurát :-) a každý si može pridať do plnky čo mu chutí a ešte ju vylepšiť :-p

Dělám podobné řezy. Těsto ale nepřekrajuji. Všechny řezy nemusí být vysoké a plné krému. Krém ze salka a másla posypu nesolenými arašidy. To pak všechno zaliji čokoládou. Moučník krájím na tenší řezy. Arašidy pod čokoládou krásně křupou. Nutellu do krému taky nedávám. Salko je hodně sladké + ještě nutella. No nevím, nevím.:-O Neni to moc přeslazené?

:-) vďaka

Tématické fráze:
salko, salko recepty, salko krém, recepty ze salka, krém ze salka, recepty salko, salko recept, moučník ze salka, salko krém recept, jak uvařit salko, moucniky ze salka, recept salko, jak se vaří salko, karamelové salko recepty, krem salko, moučník salko, salko řezy, koláč se salkem, salko moucnik, recept ze salka

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kypřící prášek, voda, olej, salko, máslo, nutella, kakao, sušenky, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu