Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická hořčice (domácí)

Hořčice je snad jedním z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších dochucovadel. Její použití je opravdu všestranné, s její pomocí může vylepšit pomazánky, dipy, nebo ji můžete použít samostatně ke grilovanému masu či klobásám. Určitě vás překvapí, že její příprava není nijak složitá.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 692 kJ /
404 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky29,25 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 814 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hořčičná semínka pomeleme na jemno - použila jsem elektrický kávomlýnek, který mám jen pro tuto příležitost (mletí semínek, sekání tvrdých zrnek do těsta na chleba apod.) Krok 2: Vodu s octem svaříme a ještě horkým zalijeme semínka. Krok 3: Přidáme olej, sůl a cukr, dobře promícháme a ochutnáme - podle chuti můžeme sůl a cukr přidat. Krok 4: Po vychladnutí uložíme do lednice, kde hořčice stáním zhoustne. Krok 5: Čerstvá hořčice příliš intenzivně voní (až čpí) octem, chládnutím se chuť i vůně stává jemnější.

TIP: Nejoblíbenější recepty na omáčky ke grilování

Zveřejněno 25. 1. 2016

Poznámka autorky cathleen

Původní recept jsem našla na webu Makové panenky - fajn stránky s prima čtením :)) - já si ho malinko upravila.

Chuť této domácí hořčice je moc dobrá, navíc je tato hořčice bez jakýchkoliv barviv, zahušťovadel, uměle nacpaných konzervantů a jiných éček.

Ten, kdo nemá na semínka mlýnek, je celá zalije svařeným octem s vodou, nechá nabobtnat a pak rozmixuje ponorným mixerem - strukturu pasty si zvolíte podle sebe. Další postup je stejný jako u hořčice ze semínek předem namletých.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická hořčice (domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická hořčice (domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

snowcon: ocet se svařuje, aby ztratil svou štiplavou chuť

Uz jsem prosmejdil hejna horcicnych receptu, ale vsude bylo napsano; Svarit ocet a nechat vychladnout. (Nicmene nikde ani naznak proc). A nahle tady mam navod; Ocet svarime a jeste horkym zalijeme seminka. Ma nekdo tuseni, jak to ovlivni vysledek, nebo se jedna jen o kucharskou mythologii?

snowcon: nabídla jsem svůj postup a dál už neporadím :-8 jen - chce to různé varianty zkoušet, porovnávat a zase zkoušet. Určitě se tak doberete k tomu "svému", k čemu se pak budete vracet ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

vyzkouším:yes:

Velmi zajímavé, jednoduché:-Durčitě chuťovka:-p+:yes:

Zrovinka nedávno jsem si říkala, že bych mohla udělat domácí hořčici a ejhle, recept je tu:-):yes::-p
Určitě vyzkouším a zkusím k tomuto základnímu receptu přidat nějaké koření a bylinky;-)

Super :yes: určitě vyzkouším :-O;-):-K

Petra: já ještě ne, to budu teprve zkoušet - u Makové panenky se píše, že v lednici v pohodě vydrží i 4 týdny. Na delší dobu se dá klasicky zavařit.

Velké plus :yes: Uloženo a vyzkouším stoprocentně, dík za recept :-K

Nemáte prosím odzkoušeno, jak dlouho hořčice v lednici vydrží..?

Já ráda vyzkouším, ale až druhou variantu s ponorným mixerem :-p, jinak cathleen, jak to zde už bylo řečeno je to marné .....:-D

cathleen: ale jasně, souhlasím, doma vždycky víš, co si tam dáš a přidáš si tam to, co ti chutná :yes::yes::yes:

spagetka: nepíšu, že je kupovaná hořčice nekvalitní. Je dobrá, jen ta domácí má vedle ní plusko v absenci přidané chemie.

My máme moc rádi hořčici, docela často ji kupuju, sice nemyslím, že by ta naše kupovaná byla až tak nekvalitní, ale určitě doma vyzkouším, zvláště když i sem si můžu dát různou příchuť.

AniCiz: zkus, je výborná. Byla jsem z ní tak nadšená, že jsem u focení pořád ulizovala:-D

tak to ráda zkusím,ty kupované za nic nestojí vštšinou:-K

Tématické fráze:
domácí hořčice recept, domací hořčice, recept na domácí hořčici, domácí hořcice recepty, hořčice recept, domací hořtice, recept domaci horcice, recepty domácí hořčice, recepty na domácí hořčici, jak udělat domácí hořčici, hořčice domaci, domaci hortice recept, jak udělat hořcici, recept na hořčici, top recepty domácí hořčice, recept na domaci hořčice, domaci hortice recepty, hořčice prima, domácí hořčice, tecept na domaci horcici

Suroviny:
semínka hořčičná, cukr, sůl, olej, ocet, voda

Přidat fotografie receptu