Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky v kysaném zelí

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 958 kJ /
4 053 kcal
Bílkoviny256,15 g
Tuky220,02 g
Vláknina63,95 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 23,20 g
Sůl57,02 g
Sacharidy233,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup opakujeme. Kapustné listy necháme vychladiť, silnejšie "rebrá" orežeme. Krok 2: Kyslú kapustu dobre vymačkáme zo šťavy. Krok 3: Klobásu pokrájame na kolieska. Krok 4: Na masti osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Krok 5: Ryžu umyjeme na sitku a povaríme cca 5 minút, scedíme. Krok 6: Údenú slaninu pokrájame na drobno a necháme na suchej panvici roztopiť. Krok 7: Náplň do listov:
V mise zmiešame mleté mäso s obvarenou ryžou, vajcami, pridáme podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme čiernym korením. Z hmoty robíme valčeky a zavinieme do kapustných listov. Krok 8: Na dno hrnca dáme kožu z údenej slaniny, polovicu kyslej kapusty, na to polovicu vytopenej údenej slaniny, polovicu údenej klobásy, posypeme čiernym korením a rascou, dáme 2 ks bobkový list, pokvapkáme polievkovým korením - kto nepoužíva - vynechá. Krok 9: Rozložíme kapustné závitky, zasypeme druhou polovicou kyslej kapusty - pridáme zvyšok klobásy, zas korenie, rasca, bobkový list, zvyšok vytopenej slaniny, tekuté polievkové korenie. Krok 10: Na vrch dáme zvyšné kapustné listy, zalejeme vodou alebo vývarom - tesne nadkapustu a pomaly varíme cca 60 minút.

Podávame s kyslou smotanou a čerstvým bielym chlebom.

Zveřejněno 25. 1. 2016

Poznámka autora magdalenka

Toto jedlo milujem - je prácne na prípravu, ale potom sa to varí samo. Nikdy ho nie je dosť, obyčajne varím vo veľkých množstvách, chutí hlavne odstáte. Kedysi sa často podávalo aj na svadobných hostinách.

Pôvodne som chcela len pridať fotku, bola som presvedčená, že recept tu je. (Preto nemám nafotený postup)V tejto forme som nenašla, takže pridávam.

Do podobých pridávam, ako som obmenu robila v PH.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XmZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XmZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Je to sice trochu pracné, ale výsledek tomu odpovídá:yes: To by mi chutnalo moc, tak zkusím:-)

Za mne jednoznačné ano :-p:-K:yes: +6:yes:

Mňam :-p:yes:

Ďakujem, je to dobrota neskutočná!!!

Dělám, máme rádi. Tu kůži ze slaniny pod zelí nedávám, ale začnu :-p:yes:

Krása veliká, moc bych si pochutnala:-):yes:+

:yes::yes:

Tématické fráze:
zelné listy se zelim a klobásou, zelné závitky s kysaným zelím, madarské zelné závitky, zelné závitky v kysaném zelí, kysaná hlávka zelí závitek, zelné závitky v kysané zeli, kysaný zelný list, zelné závitky s kysaného zelí, závitky s kysaným zelím, zelny zavin z kysaného zelí, zavitky kysane, zelné závitky, zelné závitky s kysané zelí, plněné zelné závitky z kysaného zelí, plněné zelné závitky skyselym zelim, zelné závitky v zelí, plněné zelné listy s kysaným zelím, madarské zelné závitky z kysaného zelí, madarske zelné listy závitky s kysaným zelím recept, recepty bůček a zelné závitky

Suroviny:
zelí hlávkové, zelí kysané, maso vepřové mleté, klobása uzená, slanina, cibule, česnek, rýže, sádlo, vejce, sůl, pepř, kmín celý, bobkový list, koření polévkové

Přidat fotografie receptu