Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahelný hubník

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ElPeterkova

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 540 kJ /
3 475 kcal
Bílkoviny84,60 g
Tuky25,64 g
Vláknina205,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy625,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži společně s jáhlami uvaříme v mléce, dokud nevznikne mazlavá kaše. Mléko přiléváme po troškách k rýži a jáhlám. Krok 2: V druhém hrnci si uvaříme houby ve vodě, kterou osolíme a opepříme. Krok 3: Do misky dáme uvařenou kaši a povařené houby. Krok 4: Namačkáme do směsi česnek a dochutíme solí a pepřem. Ideální je nechat směs klidně přes noc odpočinout. Můžeme však použít klidně hned. Krok 5: Pečeme na skleněném víku, které je u varných mís. Na víko dáme trochu oleje a dáme do trouby na 200 °C. Krok 6: Do rozpáleného oleje vložíme zhruba 2-3 cm těsta a pečeme dorůžova zhruba 20 minut.

Zveřejněno 28. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelný hubník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0P1G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelný hubník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0P1G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Výborná záležitosť. :yes: S pšenom som nerobila ešte, ale určite si to zopakujem. ;-)

Jáhly s houbami dělám v houbové sezoně, někde tu mám recept. Tohle zní taky zajímavě :-p:yes:

Tématické fráze:
jáhly recepty hubnik, jahelný nákyp, jahelny nákyp s houbami, jahelné recepty, jahelný kuskus, hubnik jahly, jáhlový na hubník, jablečný nákyp jáhly a rýže, jahelny nákyp recept, hubník z rýže, hubník s kuskusem, jahelny knedlíky recept, hubník z brambory recept, hubník s jáhly, jahelné recepty, top recepty hubník, tvarohovy jahelny nákyp, jahelne placky, jahelne karbanátky, hubník recept

Suroviny:
rýže, jáhly, mléko, česnek, houby sušené, sůl, pepř, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu