Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský játřinec

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 081 kJ /
736 kcal
Bílkoviny67,33 g
Tuky35,97 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 397 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout. Krok 2: Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský játřinec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgBE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský játřinec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Super recept :-K

Azazella: Děkuji:-K

Angel 666:;-)

Jana Renmková: Jano, já mám ráda játra na majoránce, to je jediné jídlo z vnitřností, které pozřu :-p. Takže vím, že majoránka játrům sluší :-))

Krásná dobrota :-p:yes::yes:

spagetka: Sama jsem byla překvapena, jaké to bylo dobré. I ta majoránka v tom byla hodně zajímavá:-p

to bude dobré :-p:yes:

Játra miluju a dík za další recept. A šup tam s bodem, recept ukládám :-K

Tématické fráze:
vepřový játřinec, jihočeský jatřinec z krůtích jater

Suroviny:
játra vepřová, žampióny, cibule, smetana na vaření, mouka hladká, sůl, pepř, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu