Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z lilku s kapary

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 019 kJ /
483 kcal
Bílkoviny12,08 g
Tuky36,44 g
Vláknina11,53 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy24,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechte půl hodiny vyrosit. Pak na sítu propláchněte, vyždímejte přebytečnou vodu a osmahněte na olivovém oleji, nechte vychladnout. Krok 2: Rozmixujte lilek, kapary, rukolu, česnek, parmazán a tahini, můžete přidat ještě lžíci olivového oleje. Podle potřeby osolte a opepřete.

Zveřejněno 31. 1. 2016

Poznámka autorky hosta

Zdroj: nehladu.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z lilku s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNGY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z lilku s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Většinou peču taky vcelku, tohle bylo rychlejší a ty dozlata opečené kostky byly zas trošku jiné;-)

Ja pečiem baklažány na pomazánky tiež v celku, ale zvyknem prepichnúť ihlicou na pletenie alebo vidličkou. Už sa mi totiž v minulosti stalo, že neprepichnutý baklažán v rúre explodoval - mala som čo robiť, kým som to vyčistila. Mala som zlosť a nervy - rúra smrdela, ako sa to pripálilo...:-))

Různé pomazánky z lilku máme rádi, někdy zkusím podle Tebe ;-):yes:
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám :-)

No, dělávám něco velmi podobného...:-)
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo:-) Je spodivem, kolik je lilek schopen do sebe pojmout oleje:-O:-)
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje;-):-D
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...:-p

:yes::-p

Tématické fráze:
pomazánka z lilku, baklažán recepty kapari

Suroviny:
lilek, olej olivový, tahini, kapary, česnek, sýr parmazán strouhaný, rukola, pepř

Přidat fotografie receptu