Domácí tahini (sezamová pasta)
Tahini je pasta z rozmixovaných sezamových semínek, používaná především v kuchyních Blízkého i Středního Východu. Tato blízká příbuzná oříškových másel má však mnohem širší uplatnění. A navíc se může pochlubit i výbornými nutričními vlastnostmi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 676 kJ / 3 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,38 g |
Tuky | 337,50 g |
Vláknina | 3,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 21,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Semínka můžeme opražit na suché pánvi anebo je použít syrová.
Krok 2: Poté je přemístíme do výkonného mixéru a rozmixujeme. Je lépe dělat rovnou větší množství, aby bylo dno s mixovacími noži alespoň několik centrimetrů zaplněno. Jinak je mixování neefektivní.
Krok 3: V tu chvíli kdy začíná směs tekutět, přilejte sezamový olej (zhruba čtvrtinu objemu vůči semínkům) a rozmixujte do hladka.
Krok 4: Na závěr můžete přidat špetku soli, pomůže lepší trvanlivosti. V uzavřené nádobě v lednici, vydrží minimálně několik týdnů.
Zveřejněno 31. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tahini (sezamová pasta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yx1z
Moje poznámka
Domácí tahini (sezamová pasta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yx1z
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 11 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 11 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr buchta
Neregistrovaný před 22 minutami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 24 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 2 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 3 hodinami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
výroba tahini,
domácí výroba tahini,
jak vyrobit tahini,
jak vyrobit sezamovou pastu,
recept na sezamovou pastu,
tahini vyroba,
výroba pasty tahini,
vyroba tahini pasty,
jak vyrobit pastu tahini,
jak udělat sezamovou pastu,
syrové tahini,
příprava tahini,
vyroba pasta tahini,
pasta tahini recept,
recept ze sezamovou pastou,
tahini pasta výroba,
tahiny výroba,
pasta tahini výroba,
tahini pasta recept,
sezam recept
Suroviny:
semínka sezamová,
olej
Komentáře (1)