Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z tresky s vinnou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 251 kJ /
1 733 kcal
Bílkoviny102,54 g
Tuky144,54 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 380 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy5,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme omáčku. V kastrůlku si svaříme vodu, víno a protlak. Přidáme nakrájenou šalotku a na mírném ohni zredukujeme. Poté necháme vychladnout a přecedíme do větší mísy. Krok 2: Připravíme si vodní lázeň. Do zredukované a přecezené šťávy přidáme žloutky a smícháme. Ve vodní lázni poté mícháme metličkou asi 4 minutky do zhoustnutí. Odstavíme a zašleháváme tenký pramínek rozpuštěného másla. Šleháme metličkou a dochutíme šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. Krok 3: Na ozdobu a ostrost jsem přidala i chilli. Tresku jsem jen osolila a opepřila. Osmahla na oleji s máslem. Krok 4: Podávala jsem s česnekovou rýží na víně. Na oleji zpěním 3 šalotky, přidáme nasekaný česnek (3 stroužky) a přisypeme hrnek rýže. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Nakonec přidáme víno (deci bílého) a vaříme doměkka.

Zveřejněno 31. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z tresky s vinnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlMA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z tresky s vinnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Omáčku zkusím hned jak se objedná starší dcera na oběd.Rybky máme rádi.Zeleninové rizoto dělám k lososu a nemá to chybu.:-p

Bez ohledu na to, že já si neumím představit jakoukoliv rybu s rýží, je to moc hezký recept. Moc se mi líbí ta omáčka :-)

Tématické fráze:
filet z tresky recept, treska filet, filet z tresky, vinná omáčka k lososu, jak udělat filet z tresky, treska filet recept

Suroviny:
filet z tresky, sůl, pepř bílý, voda, víno bílé, protlak rajčatový, cibule šalotka, máslo, žloutek, koření chilli, sůl, pepř, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu