Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s datlovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petras namaste Petras namaste

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 312 kJ /
2 943 kcal
Bílkoviny58,25 g
Tuky97,11 g
Vláknina36,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy440,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré.

Těsto je klasické kynuté, tudíž si připravíme kvásek z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného rostlinného mléka. Kvásek zaprášíme moukou a necháme vzejít. Jakmile kvásek vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami na přípravu těsta a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které necháme vykynout.

Vykynuté těsto přemístíme na plech, ve kterém je pečící papír a rukama těsto rozprostřeme až do krajů. Na těsto nalijeme datlové pyré a nakonec přidáme švestky.

Pečeme asi 30 minut na 180°C, dokud okraje nezezlátnou.

Zveřejněno 1. 2. 2016

Poznámka autorky Petras namaste

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s datlovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrV9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s datlovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrV9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
datlové piré, kvasek z rostlinneho mleka

Suroviny:
mouka, olej kokosový, mléko rostlinné, droždí, cukr, sůl, datle, voda, semínka lněná, kompot švestkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu