Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštros na žampionech

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 268 kJ /
303 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej a vsypeme 2 nakrájené jarní cibulky. Orestujeme a přidáme pštrosí steaky nakrájené na kousky. Necháme maso zatáhnout a podlijeme vodou. Dusíme, než je maso měkké.

Když je maso měkké, vytáhneme ho ze šťávy a odložíme na talířek. Šťávu rozmixujeme, aby v ní nebyly kousky, a zahustíme hraškou. Maso vrátíme do šťávy, celou směs osolíme a opepříme a necháme provařit aspoň 20 minut. Přidáme žampiony a opět necháme provařit cca 10 minut.

Podáváme s rýží a na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Zveřejněno 3. 2. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Hraška je vynikající na bezlepkové zahuštění, samozřejmě se dá použít i klasická zásmažka, ale hraška je jemnější a lehčí. Jen je třeba ji nechat aspoň 20 minut provařit.

Délka vaření záleží na sporáku, je třeba, aby bylo maso měkké. Ze 300 gramů pštrosích steaků budou 2 hodně velké porce nebo 3 menší.

Jarní cibulka na talíři dodá jídlu vynikající chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

forsencd

chudakpstros: Chudák kuře, chudák slepice, chudák husa, chudák kachna, chudák krůta, chudák ovce, chudák koza, chudák kráva, a tak dále a tak dále. Takže jste vegetarián? Nebo rovnou Vegan? V tom případě chudáci mrkvičky, chudáci cuketky a tak dále:-D

chudák pštros :(

chudák pštros :(

Johanka128:Těšíme se :yes:;-)

Drahos z kamene: Klokan taky není špatný, ale u nás pštros jednoznačně vede. Ale právě mám klokana v mražáku, tak jak z něj něco vymyslím, možná sem hodím:-)

:-K veliká pochoutka už jsem jedl i klokana :yes:

chocolate:a preto si nedostala pštrosa!

magdalenka:Nepodobam, zadek mam polovicni a bohuzel i tu horni vybavu:-((.
Ale pstrosa bych do mrazaku brala.Jsem devce prakticke, nac by mi byla okrasa voliery..

chocolate:nepovedz, že sa podobáš na Irenku?!:-D

Taky bych ráda ochutnala :yes:

chocolate: :-D

Johanka128::-))treba ho jednou dostanu k narozeninam jako Irenka od Bohusa v tom znamem filmu.Osobne bych misto pstrosa na voditku uvitala jiz naporcovaneho a nabalickovaneho;-).

chocolate: Děkuju...a jednou určitě bude:-)

Pekne:yes:, posilam bod, i kdyz pstrosa nemam.

Tématické fráze:
pštros recepty, pštros recept, pečený pštros, recepty ze pštrosa, recepty z pštrosa, steak z pštrosa, vareni pstrosi kyta, stejk z pštrosa, pštros steak recept, steak z pštros, kuchařka pštros, recepty se pstrosa, recept na pstrosa, recepty pštros, kyta pstros, pštrosí maso na žampionech, recepty s pštrosa, steak ze pštrosa recept, medajlonky z pštrosa praha, jidlo z pštrosa

Suroviny:
maso pštrosí, cibulka jarní, žampióny, olej olivový, sůl, pepř, hraška

Přidat fotografie receptu