Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevné makronky

Barevné makronky, jsou delikátnímy skvosty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Perfektní na oslavy, jako sladká pozornost pro hosty, nebo jen jako malý rozmazlovací okamžik, který rozjasní každý den.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Doba přípravy 74 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 14 min

74 min (60 min příprava + 14 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 149 kJ /
5 055 kcal
Bílkoviny80,25 g
Tuky262,65 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 577 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy578,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promíchejte mandlovou mouku s moučkovým cukrem. Krok 2: Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Krok 3: Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Krok 4: Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Krok 5: Rozdělte do mističek podle toho, jak barevné je chcete mít, do každé přidejte pár kapek barviva a promíchejte. Krok 6: Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Krok 7: Pečte v troubě předehřáté na 140 °C asi 14-15 minut. Sejměte z plechu a nechte vystydnout. Krok 8: Na čokoládovou náplň smíchejte bílou čokoládu a šlehačku. Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Krok 9: Krémové náplně vyšlehejte a cukrářským sáčkem makronky naplňte.

TIP: Francouzské makronky - rady a tipy pro přípravu

Zveřejněno 5. 2. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

http://www.majamotti.eu

Abyste makronky měli stejně velké, na spodní stranu pečícího papíru si tužkou namalujte stejně velká kolečka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzVQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzVQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Majo kde sežnu mandlovou mouku prosím poraď. Jinak to vypadá úžasně bodík už letí:yes:

Papaska: Na internetu v cukrářských potřebách (Dortisimo, Hanzelková....). Viděla jsem i v Albertu, ale tam byly mandle umleté na mouku i se slupkama

Makronky jsou úžasně dobré :-p a ty je máš moc hezké:yes::yes:

máš je moc hezké...;-) mě se nikdy nepovedly,proto jsem je přestala dělat...:-(;-)

Jenny:
Pes je možná zakopán ve větě "Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl."
Povrch má být zaschlý tak, že se na dotek nelepí na prst. Někdy, záleží na více vlivech, to zasychání trvá 30 minut, ale rekord mám asi 7 hodin - pršelo:-//
Osvědčilo se mi odstřihnout s papírem makronku a zkušedně ji dát upéci; opakovat po 1/2 hodině tak dlouho, až korpus vyběhne.
:-)Je lepší péci o 1/2 hodiny později, než o 1 minutu dřív:-D

Tématické fráze:
náplň do makronek, makronky recept, náplně do makronek, recept na makronky, makronky, pistáciové makronky, makronky top recepty, napln na makronky, recept makronky, naplne do macronek, makronky recept sk, makronka recept, makronky recept na náplň, makronky nápln, náplň do makronek recept, velikonoční linecké cukroví, jak upéci makronky, makronky příprava, recept na makronku, jak péci makronky

Suroviny:
mouka mandlová, cukr moučkový, cukr krupice, voda, bílek, potravinářské barvivo, čokoláda bílá, šlehačka, pistáciová pasta, šlehačka, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu