Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z podmáslí

Vyzkoušejte tento jednoduchý závin, na který vám stačí jen pár surovin. Na přípravě není nic těžkého. Závin tvoří tenké těsto plněné náplní dle vaší chuti. K odpočinku při odpolední kávě je tento závin skvělou volbou.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 827 kJ /
3 783 kcal
Bílkoviny67,65 g
Tuky219,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 582 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy377,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky nakrájíme změklý tuk, přidáme podmáslí, špetku soli a vypracujeme těsto. Krok 2: Než připravíme náplň, dáme těsto odpočinout do lednice. Krok 3: Pak těsto vyválíme, poklademe náplní, zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Pečeme při 190° C přibližně 30 minut. Krok 5: Náplň použijeme podle chuti - jablka, tvaroh, mák, nebo ořechovou.

TIP: Jak na přípravu náplně

Zveřejněno 6. 2. 2016

Poznámka autorky mysulka

Recept jsem slyšela v rádiu a byla jsem zvědavá jak chutná, ale neměla jsem podmáslí, tak jsem udělala z acidofilního mléka. Pak jsem zkusila i z podmáslí, ale neviděla jsem rozdíl. Dá se použít obojí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

cathleen: Že by zkazili už i Heru? To je strašné, nic není tak dobré jako bývalo dříve, už mě ti kapitalisti štvou!

mysulka: díky, Leni, vyzkouším. Podmáslí jako výchozí surovinu mám moc ráda:yes:

Ivi určitě udělej s máslem, podmáslí není tučné a myslim, že to těstu vůbec neublíží, spíš bude vonět máslem ;-). Když jsem recept psala, tak jsem se rozmýšlela, jestli napsat jen tuk, nebo Hera. Nakonec jsem napsala, to co jsem do těsta dala, ale dá se určitě použít obojí :-K. Můžu to doplnit do receptu;-).

Leni, to je krása:-8 a určitě výborná!
Přestala jsem Heru používat, připadá mi, že má jinou chuť....myslíš, že by to šlo s máslem? Je dost tučnější než Hera:-/

vladimír 8. 2. 2016 11:05
Vypadá i chutná velmi dobře:yes::yes::-!

Všem děkuji:-K:-K

:-O bezva nápad! Miluju taková jednoduchá těsta:-p:yes:

Taky se mi líbí;-)

moc se mi líbí:-p:yes::yes:

jo, moc dobře vypadá a určitě i chutná:yes:

vypadá moc hezky

Tématické fráze:
podmáslí, závin z kefíru, recepty s podmáslím, těsto z podmáslí, recepty z podmáslí, zavin s kefiru, makovy závin s z podmasli, strudl z podmáslí, zavin, zavin jablkovy s pomaslim, co z podmáslí, těsto na závin s podmáslí, těsto na závin z pomazánkového másla, podmasli recepty, strudl s podmaslim, testo s podmáslím, zàvin s podmáslím, zavin tvarohovy z podmasli, jablečny zavin s podmasli, jablečný závin z podmáslí

Suroviny:
mouka hladká, máslo, podmáslí, sůl,

Přidat fotografie receptu