Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové koláčky

Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a potřebuje malinko více času na kynutí. Koláčky jsou vláčné díky tvarohové náplni a voní po máslové drobence.

Hodnocení receptu je 5,0 (120×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 964 kJ /
5 011 kcal
Bílkoviny141,02 g
Tuky210,75 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 974 mg
Sodík 693 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy628,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek. Krok 2: Spojíme s moukou, zbytkem přísad a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na náplň a uděláme drobenku. Krok 4: Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, které pak plníme náplní. Krok 5: Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Krok 6: Pečeme na 190 °C do růžova. Krok 7: Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

Čím naplnit koláče - oblíbené nádivky

Zveřejněno 7. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/roZW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/roZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (86)

těsto kynulo oproti receptu 3 hodiny. Chuť a hebkost je bezkonkurenční.

Moc dobré koláče :yes::yes:

Veronika 888: Děkuji moc:-K:-K:-K

Nejlepší těsto na koláče, vždy se povede, krásně se s ním pracuje.
Já ještě vylepšila o marmeládu višňovou, pod drobenkou.

Vyzkoušela jsem a jsem za ně moc ráda. 😃😋 Jsou opravdu velmi dobré. 👌😛 A to máslíčko s rumem na závěr, to je “tečka”! 😜 Děkuji za recept, určitě je upeču častěji… 👩‍🍳 Mějte se krásně. 🍀🌻

Bodatosa: Koláče po vytažení se nechají volně rozmrznout. A majonéza udělá těsto vláčnější.:-)

:-)<3:yes::yes: výborné koláčky:-K

mika59: Dobry den, rad bych se zeptal, jaky je potom postup po vytazeni z mrazaku ...? Nechat kolacky jen tak spontanne rozmrazit na pokojovu teplotu a nebo tomu nejak pomahate zabalenim treba do alobalu a malinko propect ...?
A jeste bych se chtel zeptat, proc se pridava majoneza ...? Nikdy jsem se s tim nesetkal.
Dekuju za odpoved.

MirkaL: Úplně klidně. Zamražuji všechny koláčky i chleba.

Nezkousel nekdo z vas tyto smetanove kolacky zamrazit? Alespon 1 kolacek na zkousku? Ja bych je chtela upect, ale i kdyz je udelam pouze z polovicni davky, bude jich pro me stale moc. Manzel se vrati ze sluzebky az za tyden a ja uz se na ne cela tresu, nemuzu se dockat az to taky vyzkousim! :-) Dejte mi prosim pekne vedet, dekuji! :-K

danvitka: Moc děkuji :-K:-K

Asi to nejlepší co jsem kdy jedla :-8

RenataMala: Děkuji..:-K

Výborné!

RenataMala: Jsem ráda, že koláčky chutnaly. Děkuji moc za zprávu..:-K:-K

Těsto jsem připravila v pekárně a koláčky jsou skvělé!! Dala jsem na na ně kromě posýpky také
povidla, jelikož to tak máme raději a opravdu nemají chybu. Děkuji za recept a ukládám si!

Fantastické, chuť úžasná, ale asi jsem je moc ladovala, dost mi popraskali...

KlaraD: Opravdu se moc povedly..:yes::yes: Mám radost ;-)

mika59: Já moc děkuji za úžasný recept i pro takové netalenty na pečení jako jsem já! :-)

KlaraD : Děkuji moc za hezké fotky :-K:-K

Blanka260: Moc děkuji..:-K:-K

Koláče jsem pekla byli hnedka pryc recept si ukladám a doporučuji,, jsou vyborné,,,

Buchyna: Taky zdravím, jsem ráda, že chutnalo. Je pravda, že většinou je vše nejlepší první den. Taky záleží v čem se to uchovává do dalšího dne. Důležité je, že nezklamaly ..moc děkuji..:-K:-K:-K

Dobrý den, Mili,
skvělý receptík. Těsto bylo vláčné a krásně se s ním pracovalo. Chuťově skvělé. Jen se rozplývaly na jazýčku. Jenom mě mrzí, že druhý den už nebyly takové křehké. Ale to je maličkost. Skvělý recept, dávám do oblíbených. Děkuji a už se těším na další Váš majstrštyk! :yes::yes:<3

Pekla jsem už několikrát, těsto je super! Ale ta drobenka z hladké mouky je hrozně divná, nedobrá. Proto dělám z polohrubé, může být i hrubá. Tvaroh je lepší použít z kostky.

:yes::yes::yes::yes::yes: Opravdu luxusní recept. Děkuji :-)

Musím jen říct:yes::yes::yes::yes: . S těstem se krásně pracuje, nelepí, je mastnější, koláče jsou nadýchané.:-K

janatka: Děkuji moc za vyzkoušení, zprávu i moc pěknou fotku..:-K:-K

Já jsem se šlehačkou do kynutého těsta uspěla i při pečení vánočky!Dá to těstu jemnost!
:-8

Prosím, co to je za video? Úplně jiný recept...:-!:-!

hosta: Děkuji :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Dnes opět upečené ..

Tématické fráze:
šlehačkové koláče, šlehačkové těsto na koláče, kolace ze slehacky, kolacky ze slehacky, kynuté těsto se šlehačkou, koláče se šlehačkou, šlehačkové kynuté těsto, kynuté těsto ze šlehačky, koláčky se šlehačkou, kynuté šlehačkové těsto, kynuté koláče se šlehačkou, kolacky ze slehackoveho těsta, kynuté koláče ze šlehačky, šlehačkové svatební koláčky, kynuté šlehačkové koláčky, koláče že šlehačkového těsta, kynuté šlehačkové koláče, šlehačkové koláčky bez kynutí, slehackove testo, šlehačkové kynuté koláčky

Suroviny:
mouka hladká, smetana ke šlehání, majonéza, mléko, žloutek, droždí, cukr, cukr vanilkový, rum, sůl, tvaroh, cukr, žloutek, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, cukr, máslo, vejce, máslo, rum

Přidat fotografie receptu