Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskusový játroš se švestkami a mrkví

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marri Marri

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 657 kJ /
396 kcal
Bílkoviny7,49 g
Tuky25,48 g
Vláknina1,93 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy33,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si vodu a zalijeme kus kus. Necháme jej nabobtnat v misce přikryté talířkem. Krok 2: Mezitím si na lžičce másla lehce osmažíme mrkev nakrájenou na kolečka s na jemno nasekanou cibulkou dle chuti a párkem. Krok 3: Pokrájím si dvě sušené švestky a přidám je do směsi s mrkví. Krok 4: Nabobtnaný kus kus posypu kořením a smíchám s dvěma lžícemi másla. Krok 5: Do kulaté formy dám na dno trochu kus kusu a udusám. Krok 6: Na tuto vrstvu pokladu opraženou mrkev s cibulkou a švestkami. Krok 7: Opět pokladu vrstvu kus kusu a udusám. Krok 8: Na vrstvu potřu játrovou paštiku se švestkami a párkem a opět zasypu poslední částí kus kusu a udusám. Krok 9: Nechám vychladnou v lednici. Krok 10: Po vychladnutí játroš vyklopím a rozkrojím.

Zveřejněno 7. 2. 2016

Poznámka autorky Marri

Formu mám silikonovou, jde to z ní pěkně vyklopit.

Jiná forma by možná chtěla vymazat a vysypat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskusový játroš se švestkami a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ww9z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskusový játroš se švestkami a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ww9z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuskusový švestkový koláč, kuskusovy kolač se švestkami

Suroviny:
kuskus, mrkev, nožička vepřová, švestky sušené, cibulka, paštika játrová, máslo, koření, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu