Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonský cheesecake ze 3 surovin

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 240 kJ /
1 252 kcal
Bílkoviny77,64 g
Tuky72,68 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,27 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si rozpusťte nalámanou čokoládu ve vodní lázni. Na sporák si postavte malý kastrůlek se 2-3 cm vody a dejte vařit. V bodu varu stáhněte na minimum a postavte na kastrůlek mističku s čokoládou a nechejte rozpustit. Krok 2: Mezitím si v čisté míse vyšlehejte sníh ze 3 bílků se špetkou soli, až se začnou tvořit špičky a sníh bude v míse držet, i když jí překlopíte dnem nahoru. Dejte sníh na chvíli do chladu. Krok 3: Čokoládu si stěrkou hezky rozmíchejte a sundejte z horkého kastrůlku. Během pár chvil čokoláda vychladne. Krok 4: Pak do ní všlehejte lučinu na nižší rychlost metliček. Jde to krásně zlehka, nijak to nestříká do stran. Krok 5: Jako další krok přidejte žloutky a stále na poloviční rychlost metličkami zapracujete do čokoládové hmoty. Krok 6: Posledním krokem je postupné vmíchávání sněhu z vaječných bílků. Dělejte to jemně, opatrně, po menších dávkách. Krok 7: Dejte vařit do rychlovarné konvice vodu. Hotové těsto vlijte do připravené formy, rozetřete do stran a naplněnou formou několikrát z výšky bouchněte o desku pracovní plochy, aby zmizely všechny případné bubliny z těsta. Nebude se pak nevzhledně nafukovat a vzdouvat, povrch zůstane krásně rovný. Krok 8: Formu dejte do pekáčku a zalijte tak do poloviny výšky formy vařící vodou. Krok 9: Vložte do vyhřáté trouby do spodní třetiny. Pečte prvních 15 minut na 170°C, pak krátce vyvětrejte a snižte teplotu na 160°C a pečte ještě 15 minut. Krok 10: Pak troubu vypněte a nechte cheesecake "dojít" ve vyhřáté troubě ještě 15 minut. Dohromady tedy bude cheesecake 45 minut v troubě. Krok 11: Pak vytáhněte z trouby celý pekáč i s vodou a cheesecake. Formu přeneste na mřížku, kde necháte japonský cheesecake úplně vychladnout. Krok 12: Servírujte tak, jak jste ho upekli nebo poprašte zlehka práškovým cukrem (použila jsem vanilkový) a nebo třeba kakaem. Krok 13: Japonský cheesecake je úžasný takový jaký je, bez nutnosti přidávání extra cukrů či tuku. Dejte si záležet na kvalitních surovinách. Zejména pak čokoláda dělá v tomto případě hodně - koupila jsem v Lidlu, domácí vajíčka i lučina jsou také zárukou dobré chuti...

Zveřejněno 7. 2. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Rozehřejte si troubu na 170°C. Připravte si dortovou formu o průměru 15 cm. Tu je potřeba vyložit pečícím papírem s troškou tuku (máslo nebo kokosový tuk, aby se těsto nepřilepilo). Vystřihněte o pár centimetrů větší kruh než je dno, vnitřek formy navlhčete. Zůstane vám vyšší okraj, který je dobrý, aby těsto nevyteklo ven z formy. Budete totiž formu s těstem dávat do pekáčku s vařící vodou a tak je lépe formu utěsnit. Můžete celou formu zvenku navíc obalit alobalem. Nebo použijte keramickou formu, do které vám nebude zatékat (já takto velkou bohužel doma nemám. Pokud by jste měli silikonovou formu, tak jí dejte do pekáče, nalijte do ní těsto a teprve pak horkou vodu kolem. Jinak samotná příprava cheesecake trvá pouhých 20 minut..jde to pak svižně.

Více inspirací, receptů i fotek najdete na www.korenizivota.com

domácí lučinu najdete ZDE: www.korenizivota.com/domaci-lucina/

tento konkrétní recept je zde:http://www.korenizivota.com/japonsky-cheesecake-ze...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonský cheesecake ze 3 surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxqE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonský cheesecake ze 3 surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxqE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Pekla jsem včera, ale spodek se jakoby nedopekl, nebo srazil... :( Vrsek dobry, ale netusim, co jsem udelala spatne. Nemate nekdo tip, cim to mohlo byt?

LLenule: zkusila jsem, ale ani zdaleka mi to nechutnalo tak jemně, jako čoko bílá. Vyzkoušet se má ale všechno..;-)

Bílá čokoláda je na mě moc sladká, lze to udělat i z hořké čokolády na vaření tmavé?

hosta: tento recept se šíří internetovým světem jako virál.... ale je geniálně jednoduchý :yes: oceňuji, že není nutno přidávat mouku, tuk apod... v jednoduchosti je krása :-8 tak snad Vám bude chutnat tak jako nám :-K

R.Rose: :-K děkuji vážím si pochvaly :-K

zizala: děkuji a tak šup šup vyzkoušet a podat raport, zda doopravdy chutnalo :-D:yes:

Taky se mi to moc líbí :yes:

krásné, čisté, jednoduché... určitě zkusím :-)

To je nádhera, bezvadný recept, ukládám si. Už jsem na něj koukala tady http://www.dulique.cz/2013/05/sweettoothday-japons..., ale tvůj je jednodušší, určitě zkusím:yes:

Tématické fráze:
japonský cheescake, japanski cheesecake, recepty dle surovin, japonský chessecake, forma na cheesecake, japonský chesecake, japonský koláč ze tří ingrediencí, japonsky cheescace, japonsky chassecake, recepty dle suroviny, japnsky cheescake, recepty ze 3 surovin, japonský citronový koláč, recepty podle surovin, cheesecake že tří ingrediencí, recept dle surovin, japonský chescake, cheescake že tři surovin, dobry cheesecake, japonský chasekake

Suroviny:
vejce, čokoláda bílá, sýr měkký tavený

Přidat fotografie receptu