Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzení hub

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaroslav Hulka Jaroslav Hulka

Středně náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie44 245 kJ /
10 575 kcal
Bílkoviny126,00 g
Tuky999,00 g
Vláknina270,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy135,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasbírané houby je nejlepší udit na drátěných sítech, s otvory 0,5 cm. Krok 2: Houby povařte ve slané vodě, sceďte, nechte okapat (do oschnutí) a můžete udit. Krok 3: Houby stačí udit 4 hodiny (podobně jako ryby), během uzení na sítech občas promíchejte, houby jsou pak celé krásně zlaté. Správně vyuzená houba má zlatý nádech a je pružná, nesmí chrastit jako sušené houby. Vyplatí se udit větší množství (z 1 koše 4-5 kg po uvaření ve slané vodě máte zadělávací mísu). Krok 4: Po vyuzení se houby ještě více srazí a máte (když chcete houby uchovat v oleji) 4 zavařovací sklenice o obsahu 0,3 l. Lze tak vyuzené houby s úspěchem uchovat třeba i 1 rok.

Zveřejněno 10. 2. 2016

Poznámka autora Jaroslav Hulka

Dají se i sterilizovat s přidáním bobkáče a nového koření v oleji - tak si to dělám já. Zaliji olejem, přidám koření, zavíčkuji a dám sterilovat 85°C po dobu 10 minut.

Koření můžete použít co vám vyhovuje - provensálské, celý česnek atd.

Prosím Vás, houby i olej, to je orientační - ty cifry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzení hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLRv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzení hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLRv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

cathleen: tak 8-10 minut, malé v celku a větší překrojim:-8

Jardo, houby se vaří vcelku nebo nakrájené? A jak asi dlouho? píšeš jen - povařte...

Nadja: ano , mohou se i přidávat do dalších pokrmů , já si je zavařuji i do nálevů různých chutí - provensálský , medvědí česnek , normál česnek ,když si udím lišky ( větší ) tak na ně mám také jiný lák atd............
:-8

:-O tak to zírám - uzené houby jsem ještě nikdy neochutnala.
Konzumují se asi jen tak samotné jako chuťovka .....

Tématické fráze:
uzeni hub, jak udit houby, uzené houby, jak sterilizovat houby, uzeni lisek, udit houby, jak uchovat lišky, recepty na uzení, vyuzené houby, jak vyudit sýr s houbami, uzení recepty, uzeni brambor, název brambory s chutí uzení, koše na uzení ryb, recepty z hub, jak dlouho udit houby, co je sterilizovat houby, jak udit houby recept, uzené houby, uzení z hub

Suroviny:
houby, olej slunečnicový, sůl

Přidat fotografie receptu