Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 245 kJ / 10 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 999,00 g |
Vláknina | 270,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 135,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nasbírané houby je nejlepší udit na drátěných sítech, s otvory 0,5 cm.
Krok 2: Houby povařte ve slané vodě, sceďte, nechte okapat (do oschnutí) a můžete udit.
Krok 3: Houby stačí udit 4 hodiny (podobně jako ryby), během uzení na sítech občas promíchejte, houby jsou pak celé krásně zlaté. Správně vyuzená houba má zlatý nádech a je pružná, nesmí chrastit jako sušené houby. Vyplatí se udit větší množství (z 1 koše 4-5 kg po uvaření ve slané vodě máte zadělávací mísu).
Krok 4: Po vyuzení se houby ještě více srazí a máte (když chcete houby uchovat v oleji) 4 zavařovací sklenice o obsahu 0,3 l. Lze tak vyuzené houby s úspěchem uchovat třeba i 1 rok.
Zveřejněno 10. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Moje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 50 minutami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 52 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 55 minutami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 3 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
uzeni hub,
jak udit houby,
uzené houby,
jak sterilizovat houby,
uzeni lisek,
udit houby,
jak uchovat lišky,
recepty na uzení,
vyuzené houby,
jak vyudit sýr s houbami,
uzení recepty,
uzeni brambor,
název brambory s chutí uzení,
koše na uzení ryb,
recepty z hub,
jak dlouho udit houby,
co je sterilizovat houby,
jak udit houby recept,
uzené houby,
uzení z hub
Suroviny:
houby,
olej slunečnicový,
sůl
Komentáře (4)