Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková tempura

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 356 kJ /
802 kcal
Bílkoviny9,43 g
Tuky2,30 g
Vláknina2,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy184,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Krok 2: V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme aby vzniklo hustší těstíčko. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Na závěr osolíme. Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti). Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 10. 2. 2016

Poznámka autora Dooga

Tuze návyková verze české klasiky - smaženého květáku.

Zdroj - Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková tempura

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk5p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková tempura

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk5p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Dooga: Děkuji, a když nezbylo, nedá se nic dělat. Příště dej avízo předem, ať mám šanci se pozvat :-D:-D:-D

Prima nápad :-p:-)):yes:

:-p:-p:-p,dobrá inspirace,vyzkouším si to,ale asi jenom s obyčejným květákem :-S,ale ta majonéza s wasabi,to je bomba...

Nadja: Bohužel nezbylo. Je to tak dobrý, že se vždy zapráší.
Mě tento druh chutná víc, protože mi chuť přijde jako mezi květákem a smaženým sýrem.
Solím až nakonec, protože když osolím květák, tak pouští vodu.

Doogoušku, zbylo něco, že bych se zastavila, ...:-p:-D
Romanesco vypadá moc hezky, jako kytka, a mně by bylo líto zakousnout se do něj. Já ho zatím neochutnala, i když jsem na něj v obchodě už několikrát narazila. Jakou má chuť - spíš jako květák nebo brokolice?
Vašíku, proč solíš kousky až po usmažení? Já květák solím před obalováním.

Tématické fráze:
tempura recept, tempura, recepty květák karbanátky apetit, recept tempura, recepty z kvetaku, co je tempura, těstíčko tempura, recept tempura skrob, těstíčko tempura s práškem do pečiva, timpura recept, obalený plátek květáku, tempura v troubě, květáková majonéza, recepty tempura, kvetak pousti vodu, květák v tempura těstíčku, smažený květák tempura, kytka ze smaženého květáku

Suroviny:
romanesko, škrob kukuřičný, mouka hladká, kypřící prášek, sodovka, vločková sůl, olej, wasabi majonéza, majonéza, pasta wasabi, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu