Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelské pečené vepřové koleno

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie878 kJ /
210 kcal
Bílkoviny7,13 g
Tuky0,78 g
Vláknina22,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout. Krok 2: Maso vyndáme z vody, částečně naporcujeme (u kolena s kostí nakrojíme kůži na čtverečky a překrojíme ke kosti) a posolíme. Krok 3: Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, česnek na plátky a semínek zbavené feferonky na špalíčky (pozor při vyplachování feferonek se nenaklánějte nad dřez a nenadechujte se, dostanete štiplavý až dusivý záchvat kašle a také pokud možno nekýchejte a nezacpávejte si nos, bude vás ještě hodně dlouho fest štípat). Krok 4: Část této směsi vysypejte dno pekáče, zbytek pak přijde na maso. Krok 5: Vylijte obsahy všech tří skleniček a nakonec zalijte pivem. Za občasného obracení a podlévání pečeme asi dvě hodiny na 180 °C. Poslední čtvrthodinu pečeme nepřikryté do křupava.

Zveřejněno 11. 2. 2016

Poznámka autora clupmi

P.S. Vývar nevylévejte, dá se z něj udělat např. polévka se zeleninou a játrovými knedlíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské pečené vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwpX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské pečené vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwpX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Cha, ja se zblázním smíchy! Recept super, jídlo výborný, ale dostat "dusivý záchvat kašle" z vyplachovaní habanera, nebo dokonce z jalapeňa to si nedovedu představit...
Chápu, že ne každý musí chilli a každý z nás má hubu plechovou trochu jinak (ja osobně bych na takový recept použil 4 kusy hezkých habaner, i když by to díky tomu chytlo trochu ovocný nádech, nebo raději tak 3 bhut jolokie, aby to jedla i mladá), ale dusivý záchvat kašle z omývání chilli paprik? :-D:-D:-D:-O:-Q:-O8-(:-(:-D

spagetka: Sí, opravím:-)

cathleen::-D:-D:-D, já vím, taky jsem hledala, asi by bylo dobré to upravit na tu červenou;-)

spagetka: modrá jako taková neexistuje (nenašla jsem), červenou (až do fialova) občas pěstujeme. Ano, napadlo i mě, jestli se mu pod nůž nedostala třeba cibulka nějakého tulipánu:-8
Pořád si ale myslím, že není možné mít napsané v surovinách něco, co není - takhle bychom tu mohli mít brzo i recept na biftek z jednorožce:-p

cathleen: já mám pocit, jestli clupmi nemyslí takovou sytě fialovo "namodralou" barvu slupky, dalo by se při zamhouření oka říci, že přechází jakoby do modré ;-);-);-) Jinak modrou cibulku má třeba krokus a to asi ono nebude :-D:-D:-D:-D

clupmi: ona modrá cibule existuje?:-? Ještě jsem ji nepotkala...

cathleen: Už si nepamatuji, ale asi ano. Co je psáno, to je dáno.:-K

Ta cibule je opravdu modrá?:-?

Tématické fráze:
pečené vykostěné vepřové koleno, jak upravit vepřové koleno, jak upéct vepřové koleno, dabelska pecene, pečené vepřové koleno bez kosti, pečené vepřové kosti, pečené vepřové koleno s kostí, vepřové koleno s kostí, vepřové koleno s kostí recepty, pečené vepřové koleno recept, vepřové koleno bez kosti recept, marinované pečene vepřové koleno, vepřové koleno bez kosti recepty, ďábelské biftecky, vykostěné vepřové koleno recept, veprové koleno bez kostí, dlouho pečené koleno, vepřové koleno upravit, pečené vepřové koleno videorecept, jak dlouho peceme koleno

Suroviny:
koleno vepřové, koleno vepřové, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, cibule červená, paprika čerstvá bílá, feferonka, česnek, tomatová pikantní omáčka hellmann's, kečupová omáčka neslazená otma, velkopopovický černý kozel

Přidat fotografie receptu