Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na jablku a zelenině

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 257 kJ /
1 256 kcal
Bílkoviny92,87 g
Tuky60,47 g
Vláknina13,11 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,43 g
Sůl4,20 g
Sacharidy80,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a špek na tenké nudličky. Krok 3: Do větší pánve dáme na rozehřátý olej zrůžovět slaninu. Přidáme česnek a cibuli a necháme zesklovatět. Poté odhrneme k okraji pánve. Krok 4: Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme je do pánve a prudce ze všech stran opečeme. Krok 5: Podlijeme jablečnou šťávou, lehce opepříme, přidáme worcester, nastrouhané suroviny a vše promícháme. Krok 6: Pod pokličkou dusíme slabým varem 10 minut. Poté přidáme nasekané lístky
petržele a podle potřeby osolíme. Krok 7: Podáváme s pečivem, ale hodí se i různě upravené brambory.

Zveřejněno 11. 2. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Místo jablka a jablečné šťávy můžeme použít pomeranč nakrájený na drobné kostičky a pomerančovou šťávu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na jablku a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na jablku a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
játra na jablkách, vepřová játra recepty, vepřová játra se zeleninou, jablka s jatrou, veprove jatra na jablek, recepty s ajvarem, vepřová játra, játra na jablkách a zelenině, vepřová játra na jablkách, játra,jablka, vepřovå jåt, játra dušená na jablkách, dušená játra na jablkách

Suroviny:
játra vepřová, špek, česnek, cibule, jablko, mrkev, celer, olej, omáčka worcesterová, šťáva jablečná, petrželka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu