Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka ze švestek

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie298 kJ /
71 kcal
Bílkoviny0,78 g
Tuky0,24 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené švestky i s peckami dáme se vším kořením povařit. Když změknou, vlijeme smetanu a vmícháme do švestek. Krok 2: Podle požadované hustoty lze přidat i mouku na zahuštění. Přisolíme i přisladíme dle chuti a omáčku propasírujeme. Dáváme na porce masa nebo k bramborovým špalkům

Zveřejněno 24. 4. 2009

Poznámka autorky spagetka

Lze použít i kompotované švestky nebo i mražené či čerstvé, v tom případě musíme ale při dochucování sice použít více koření ale opatrně, abychom to nepřehnali. Prostě ochutnávat a ladit.

Smetanu pokaždé nedávám, je to výborné i bez ní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5OE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5OE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Taky jsme na sladký omajdy. Tuhle neznáme, ale jisto jistě vyzkoušíme. Škoda že není obrázek. Ale stejně +bodík.:-p

Marti, třeba se ti to bude líbit, neboj, to je můj recept, ještě z dob minulých;-)

Marti - já množství nikdy neměřila :-8- měla by být hustá, lesklá a tu hustotu si řídíš právě vodou, takže zezačátku té vody jen na ponoření švestek a míchat, aby se nepřipálily. Také je rozdíl, jak švestky použiješ, protože sušené potřebují určitě víc vody než mražené, kompotované nebo i povidla. Odhadnu teď zhruba, že z těch 6 sušených švestek by mělo být tak půl litru omáčky, takže před zahuštěním 350 ml vody - ale je to fakt jen odhad. Chci ji dělat, určitě si to poznamenám :-8, ale neboj se to vyzkoušet.;-)

Špagetko, kolik asi vody na to množství, co jsi uvedla? Možná je to fakt hloupá otázka :-8, ale omajdu jsem nikdy nejedla ani neviděla, vůbec netuším, jakou má mít konzistenci :-)

V tom máš pravdu - je to prakticky to samé - ale u nás se v tomhle případě povidla považovaly jen za náhražku sušených švestek. Jinak příprava i koření je stejné, jen se přidává ještě citronová kůra ale je to také moc dobré , jo a jinak je tu recept - viz - http://www.toprecepty.cz/recept/872-svestkova-omac.... Tím nechci říct, že z povidel je horší, jen že dávám přednost sušeným švestkám,a někdo nemá možnost mít sušené švestky, ale obojí je výborné a použití totéž :-p:-p:yes::yes:

spagetko, taky jsem slyšela, že to někdo dělá ze švestkových povidel, co myslíš, máš s tím nějaké zkušenosti:-?

Laďka, ty si jednička:yes::yes::yes: Ďakujem:-D a bodíkujem:yes:

Fotku, bohužel, zatím dodat nemohu, jak jsem psala na Pokecu ;-(;-(, ale ujišťuju, že je to skvělééé

Tématické fráze:
švestková omáčka z čerstvých švestek, omáčka ze sušených švestek, recepty ze švestek, rozvařené švestky, obrázky švestek, co ze svestek, mražené švestky, švestky omáčka, sušené švestky omáčka, mražené švestky recepty, omáčka se sušených švestek, povidla ze sušených švestek, mražení švestek, švestky recept, svestky recepty, švestky recepty omáčka, švestky mražené, recepty z svestek, recepty z čerstvých švestek, recepty švestky

Suroviny:
švestky, koření hřebíček, koření nové koření, skořice celá, smetana

Přidat fotografie receptu