Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žralok v pivním těstíčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 548 kJ /
1 087 kcal
Bílkoviny38,03 g
Tuky12,56 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy191,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstíčko si připravíme tak, že do misky dáme mouku, vejce, pivo a metličkou rozmícháme, trochu osolíme. Krok 2: Ze žraloka vyřízneme opatrně páteř, osolíme, opepříme, polijeme citronovou šťávou. Žraloka ponoříme do pivního těstíčka, smažíme na slunečnicovým oleji a přidáme kousek másla. Krok 3: Salát omyjeme, nakrájíme rajčata, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem. Krok 4: Brambory jsem uvařil v osolené vodě s kmínem - i se slupkami. Jak byly měkké, zcedil jsem je, přidal jarní cibuli, máslo a rozšťouchal.

Zveřejněno 17. 2. 2016

Poznámka autora Drahos z kamene

Žralok modrý...Těstíčko musí být tak akorát - ani tuhé ani řídké, když bude tuhé, přidejte víc piva, jak moc řídké, tak zas přidejte mouku.Při smažení olej musí být opravdu rozpálený jinak těstíčko steče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/549X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/549X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Žralok je skutočne paryba, nemá kosti, len chrupavky. A predávajú sa nielen steaky. Ja som mala časť žraloka z chrbta, kupujem ho v Metre mrazený. Takže verím, že ide o žraločie mäso, ale nie o žraloka celého. Preto som to písala, aby sa to v surovinách opravilo.
Takto vyzerajú časti žraločieho chrbta kupované v Metre: https://www.toprecepty.cz/recept/2671-zraloci-hrbe...

Aha, tak se omlouvám, zmýlil mě jiný tvar. Viděla jsem žraločí maso jen porcované vertikálně :-8

casino:v Ostravě v rybárně u na sladovně

Myslim, ze ti prodala ostrouna obecneho, tedy podle toho, co vidim na fotografii....

Nevím zda je to žralok, či čo, ale podle "páteře" to vypadá na parybu.
Drahos z kamene: kde jste TO koupil?
Já dělávám stejky na přírodní způsob a když budu jen trošku přehánět, tak lepší "rybku" jsem nejedl:yes:
No, rejnok se taky dá...:-)

zizala:paní prodavačka asi ví co prodává

tejaja: :yes: Myslím, že to není nejen modrý, ale žádný žralok. Žraloci mají jinou stavbu těla, jsou to paryby.
Takto vypadají steaky ze žraloka:
http://www.bikos.cz/detail/14382/r-zralok-steak-mr...

Drahos z kamene: no neviem, to, čo je na obrázku, určite nie je celý žralok modrý. Žralok modrý má pri narodení okolo 1 m. ;-)

tejaja:na byly dva malí je to na fotce byly z toho 4 porce

Žralok modrý...Prosím, koľko toho žraloka ? A ktorú časť ? Celého asi nie...:-)

Uz jsem jedla hone, ale musim uznat, ze zraloka zatim ne. Budu muset vyzkouset. Vrele nedoporucuji zabi nozky ci hada, maso se mi vzdy zdalo hodne tuhe na kousani a hlavne bez chuti.:-))

Tématické fráze:
žralok recept, recept žralok, žralok ostroun, jak pripravit zraloka, ostroun obecný recepty, žralok modrý recept, ostroun recepty, žralok ostroun recept, ostroun recept, žralok recepty, steak ze žraloka recept, ž ralok ostroun, ostroun obecný, %c5%beralo%c4%8die+stejky, stejky ze zraloka, recept na žraloka, ostroun na másle recept, obalovaný steak ze žraloka recepty, recept zralok m9dry, stejky z zraloka

Suroviny:
sůl, pepř, citron, olej, máslo, mouka hladká, pivo světlé, vejce, brambory, kmín celý, salát, olej olivový, rajče, cibule

Přidat fotografie receptu